İstanbullular taksicilerden şikayetçi

İstanbul’daki taksi sorunu her geçen gün büyürken İstanbullu isyan etti. 2023 yılında İBB Çözüm Merkezi’ne binlerce şikayet yapıldı. Sorunlarını anlatmak için telefona sarılan vatandaşların yüzde 59,53’ü taksicilerin gidilecek yeri beğenmemesi ve yolcu seçmesi nedeniyle şikayetçi oldu.

İstanbullular taksicilerden şikayetçi

HALKTV'nin haberine göre İBB, İstanbul’daki taksi sorunu için Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantılarına ek beş bin taksi teklifi getirdi. Bu teklif, UKOME’de tam 14 kez reddedildi.

16 milyon nüfusa sahip olan İstanbul’da tam 19 bin taksi var. Bu taksiler şöyle oluşuyor: Sarı taksi 17 bin 996, turkuaz taksi 147, lüks taksi 443, engelsiz taksi de 460.

Verilere göre İstanbul’da kişi başına 837 taksi düşüyor. Altı milyon nüfusa sahip Paris’te yaklaşık 18 bin, sekiz milyon nüfusa sahip New York’ta 27 bin, beş buçuk milyon nüfusa sahip Singapur’da 28 bin taksi bulunuyor.

VATANDAŞ TELEFONA SARILDI

İBB’nin taksi sorununa çözüm önerilerinin düzenli olarak reddedilmesi, yolda kalan ve taksi arayan vatandaşların isyan etmesine neden oldu. İsyan eden vatandaşlar telefona sarıldı. İBB Çözüm Merkezi’ne binlerce şikayet yağdı.

Çözüm Merkezi’nin verilerine göre taksiye yönelik şikayetlerin yüzde 59,53’ü yol ve yolcu seçen taksi şoförleri oluşturdu. Şikayetlerin yüzde 10,50’si ise trafik kuralı ihlal eden taksicilere yönelik yapıldı.

Vatandaşların yüzde 9,84’ü ise taksicilerin yolcuya kaba davranması, yüzde 8,61’i ise fazla ücret alınması nedeniyle şikayetçi oldu. Yüzde 3,86’sı ise yolcuyu uzak yoldan götürmek istemedikleri için şikayet edildi.