Kamyon, asker uğurlayan kalabalığa daldı! Ölenler ve yaralananlar var

Hatay'ın Belen ilçesinde, sürücüsünün kontrolünden çıkan kamyon, asker uğurlayan kabalığın arasına daldı. Korkunç olayda ilk belirlemelere göre 6 kişi hayatını kaybetti, 32 kişi de yaralandı.

Kamyon, asker uğurlayan kalabalığa daldı! Ölenler ve yaralananlar var

Kaza, akşam saatlerinde Belen ilçesi, Topbağazı mevkisinde meydana geldi. Henüz sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen kamyon, Belen yokuşundan indiği sırada refüjü geçip, park halindeki araçlara da çarparak asker uğurlamak için bir akaryakıt istasyonunun olduğu bölgede toplanan kalabalığın arasına daldı.

Kamyon ve çarptığı 2 minibüs alev alırken, büyük korku ve paniğin yaşandığı bölgeye çok sayıda jandarma, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yol araç trafiğine kapatılırken, yanan araçlar itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA: "12 ÖLÜ, 31 YARALI"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay'da yaşanan kazaya ilişkin Twitter hesabından yaptığı açıklamada 12 kişinin yaşamını yitirdiğini, 31 kişinin de yaralandığını belirterek, "Antakya'nın Topboğazlı mevkiinde yaşanan zincirleme trafik kazasında bir kamyonla otobüste yangın meydana gelmiş; 12 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 3'ü ağır olmak üzere 31 vatandaşımız yaralanmıştır. Olay yerinde 22 ambulans ve 3 UMKE Ekibi görevlendirilmiştir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralıların sağlıklarına en kısa sürede kavuşmaları için elimizden geleni yapacağız. Her birine geçmiş olsun diyorum" dedi.

DHA