Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 'Zoom' atağı! Fatura 'o isme' kesildi

Sözcü Gazetesi yazarı İsmail Saymaz, CHP’deki zoom toplantısı krizi sonrası Kılıçdaroğlu!nun ilk kararının Gökhan Günaydın’ın MYK toplantılarına katılımının yasaklanması olduğunu açıkladı.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 'Zoom' atağı! Fatura 'o isme' kesildi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun öncülüğünde yapılan bir toplantıının görüntüleri geçtiğimiz hafta sosyal medyaya düştü. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun etik değil dediği toplantıyı İmamoğlu ve diğer katılımcılar savundu.

Toplantının ardından Kılıçdaroğlu’nun ne yapacağı merak konusuydu. Gazeteci İsmail Saymaz, Kılıçdaroğlu’nun toplantıya katılan Gökhan Günaydın’ın MYK’ya katılmasına izin vermeyeceğini yazdı.

Günaydın’ın bu kararı tanımayabileceği ve toplantıya katılmak isteyebileceğini aktarırken, bu durumda toplantıda hiçbir şeyin konuşulmayacağı, toplantının açılıp kapatılacağını yazdı.

Kılıçdaroğlu’nun bu yönde bir kararı sadece Gökhan Günaydın’a ilişkin almasının nedeninin, söz konusu zoom toplantısında Günaydın’ın PM’ye dair rapor vermesi olduğu belirtiliyor.


Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 'Zoom' atağı! Fatura 'o isme' kesildi

 

Bu gelişmenin ardından CHP yönetiminin Günaydın’ın olduğu bir toplantıya güven duymayacağı ifade ediliyor.

Saymaz’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Günaydın, öğrendiğim kadarıyla MYK toplantısına katılacak ve hakkındaki karara itiraz edecek. Günaydın’ın tüzüğe aykırı hiçbir talimatı yerine getirmeyeceğini söylemesi bekleniyor.

Tüzüğe göre Kılıçdaroğlu, Günaydın’ın istifasını isteyemiyor. Ancak TBMM Grubu’nda milletvekilleri arasında güven oylaması yapılarak, grup başkan vekilliği seçimi yenilenebilir. O takdirde Günaydın’ın da adaylığını açıklayacağı vurgulanıyor.

MYK toplantısında Grup Başkanı Özgür Özel ve Başkanvekili Ali Mahir Başarır’ın da tüzüğe ve hukuka uygun olmadığı gerekçesiyle Kılıçdaroğlu’nun kararına itiraz edeceği belirtiliyor.

Bu duruma karşılık CHP’li yetkiliye ‘Günaydın geldiği takdirde ne yapacaksınız?’ diye sordum.

Şu yanıtı verdi: ‘Genel başkanımız, ‘Toplantıya almayacağım’ dedi. Gerekirse hiç kimse toplantıda konuşmaz. Toplantı açılır ve kapanır. Aramızda güven krizi varken neyi konuşacağız?’

Kılıçdaroğlu’nun Günaydın’a koyduğu yasak, CHP’de iktidar kavgasının bundan böyle açıkça yürütüleceğini gösteriyor.”