Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan afişlerle ilgili suç duyurusu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 20 Eylül 2022 tarihinde partisinin grup toplantısını gerçekleştirmek için Elazığ’a gitmişti. Kılıçdaroğlu’nun ziyareti sırasında kentin çeşitli noktalarına hem kendisini hem CHP’li vekilleri hedef gösteren afişler asılmıştı.

Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan afişlerle ilgili suç duyurusu

Sözcü Gazetesi'nden Evren Demirdaş'ın haberine göre CHP lideri Kılıçdaroğlu, asılan bir pankartın önünde çekilen fotoğrafını paylaşarak “Sizinle bizim aramızda bir temel fark var. Biz vatanseveriz, siz ise oy için her bir şeyin mubah olduğunu düşünen fırsatçılar. Vatanseverler oy için ülkesinin insanını devletine küstürmez. Neyleyim o oyları? Batsın bu ayrımcılık! Batsın bu diliniz” tepkisini göstermişti.

“ELAZIĞ, AKP'NİN ÇİFTLİĞİ DEĞİL”

CHP lideri Kılıçdaroğlu ve milletvekillerini hedef gösteren afişlerle ilgili suç duyurusunda bulunduklarını belirten CHP Elazığ İl Başkanı Coşkun Çağlar Duran, şunları söyledi:

“Provokatif amaçlı yaptırılan afişlerin asıldığını duyduğumuzdan andan itibaren zaten afişlerin kimler tarafından asıldığı belli değildi. Kaldı ki hem hukuken hem de ahlaken bu afişlerin asılması doğru değildi.

Dolayısıyla bu olayı duyduktan sonra afişi asan firma hakkında suç duyurusunda bulunarak o afişlerin kaldırılmasını talep ettik. Ziraa afişlerin altında kimler tarafından belli olması gerekirken bu kritere uymayarak, bu şekilde korsan bir afişleme işlemi hukuka aykırıdır.

Çünkü asılan afişler o şirket tarafından asılıyor. Daha sonra olayın ülke gündemine düşmesi sonrasında Cumhur ittifakı olan AKP ve MHP'nin yöneticileri tarafından yapılan beyanlarda da açıkça görüleceği üzere burada bir provokatif bir girişim olduğunu da açık bir şekilde göstermişlerdi.

Genel başkanımızın açıklamalarının tamamıyla çarpıtılarak afişler hazırlanıp asılması olayını, Ak Parti İl Başkanı ile MHP İl Başkanı sahiplendi.

Afişleri kentin birçok yerine asarak genel başkanımızı hedef gösterenler hakkında halkı kin ve düşmanlığı tahrik ettikleri gerekçesiyle Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk.

Elazığ, AKP'nin çiftliği değil. Türkiye'nin kurucu partisi olan ve ana muhalefet görevi görmekte olan partimizin genel başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu yalan ve iftiralarla hedef göstermek kimsenin haddi değildir.

AKP'nin bu provokatif eylemleri İktidara emin adımlarla yürüyen partimizin önünü kesemeyecektir.”