Kral Charles, kardeşi, yeğeni ve oğlunu kızağa çekti

Kraliçe Elizabeth'in ölümünden sonra tahta geçen Kral Charles'ın gizlice kendine yakın aile üyelerinin görevlerini geri aldığı ortaya çıktı.

Kral Charles, kardeşi, yeğeni ve oğlunu kızağa çekti

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre İngiltere'nin saygın gazetelerinden The Times, kısa bir süre önce göreve başlayan Birleşik Krallık Kralı Charles'ın kamuoyuna duyurmadan bazı değişiklikler yaptığını ortaya çıkardı. 

Gazete, Kral Charles'ın, Meghan Markle ile evlendikten sonra ABD'ye taşınan ve kraliyet ailesine adeta savaş açan oğlu Prens Harry'nin, son dönemde adı rezaletlerle anılan kardeşi Prens Andrew'un ve Andrew'un kızı Beatrice'in kraliyet ailesindeki bazı görevlerini geri aldı. 



Kral Charles, kardeşi, yeğeni ve oğlunu kızağa çekti


Bu isimlerin artık devlet danışmanı olarak görevlendirilmeyeceği belirtilirken onların yerine kardeşleri Prenses Anne ve Edinburgh Dükü Edward getirildi. 

Bu değişikliği öngören tasarı Avam ve Lordlar Kamarası'ndan geçerken, The Times'taki haberde bazı uzmanların Andrew ve Harry'nin danışmanlıktan tamamen çıkarılması gerektiğinin savunulduğuna dikkat çekildi.


Kral Charles, kardeşi, yeğeni ve oğlunu kızağa çekti - Resim : 2


Tasarıda kraliyet ailesinin pratikte kraliyet ailesinin çalışan üyelerinin devlet danışmanı olarak görev alabileceği belirtilirken Andrew ve Harry'nin listede kalmaya devam edeceği fakat Kral tarafından çağrılmayacakları kaydedildi.