Lübnan’da bombalı saldırıya uğrayan BM gözlemcileri tedavi altında

UNIFIL, dün yaptığı açıklamada devriye gezen personelinin bulunduğu yere yakın bombalı saldırı olduğunu ve yaralıların tedavi altında alındığını açıkladı.

Lübnan’da bombalı saldırıya uğrayan BM gözlemcileri tedavi altında

Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Görev Gücü (UNIFIL), Lübnan ve İsrail sınırındaki Mavi Hat’ta gözlemci olarak devriye gezen üç personelinin ve bir Lübnanlı tercümanın dün sabahki bombalı saldırıda yaralandığını ve tedavi altına alındığını duyurdu. İsrail ordusu, saldırının sorumlusunun kendileri olmadığını açıklamıştı.

UNIFIL, dün yaptığı açıklamada devriye gezen personelinin bulunduğu yere yakın bombalı saldırı olduğunu ve yaralıların tedavi altında alındığını açıkladı. UNIFIL açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Patlamanın kaynağını araştırıyoruz. BM personelinin güvenliği ve emniyeti garanti altına alınmalıdır. Barışı koruma görevlileri, gazeteciler, sağlık personeli ve siviller de dahil olmak üzere tüm aktörlerin, uluslararası insani hukuk uyarınca savaşçı olmayanların korunmasını sağlama sorumluluğu vardır. Daha fazla insan gereksiz yere yaralanmadan önce, tüm aktörlere mevcut yoğun çatışmaları durdurmaları yönündeki çağrımızı yineliyoruz.”

DHA