Mahkemeden Burcu Kıratlı'ya kötü haber!

Birçok ünlüyü ve işadamını 'Ponzi Zinciri' adlı sistem ile dolandıran Mine Mumcu, kısa sürede yüksek kâr elde edeceğini vadederek magazin, spor ve iş dünyasındaki birçok ismi dolandırmıştı. Dolandırılan Burcu Kıratlı, Semih Erden gibi isimlerin ihbarı sonrası Mumcu hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Mahkemeden Burcu Kıratlı'ya kötü haber!

DAVA AÇILDI

Sabah Gazetesi'nden Deniz Yusufoğlu'nun haberine göre soruşturma sonunda Mine Mumcu hakkında 'Dolandırıcılık' suçundan 3 yıldan 10 yıla kadar hapsi istendi.

Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya geçtiğimiz ay Burcu Kıratlı eşi Sinan Akçıl katılmıştı.

İFADESİNİ VERDİ

Burcu Kıratlı ifadesinde, "Çok yakın arkadaşım Sercan Yaşar, beni Mine Mumcu ile tanıştırdı. Telekominikasyon şirketi sahibiymiş, yurtdışından hatlar getirip Türkiye'de daha pahalıya satıyormuş. Bu işin iyi bir ticaret olacağını söyledi. Bu hatları yurtdışından getirip bırada satıp karı bölüşme üzerine anlaştık, bir iki kere oldu, bunların hepsi banka üzerinden oldu. Sonra bir yağmalama olayı olmuş ondan sonra ben bunun bir saadet zinciri olduğunu anladım. Mine'yi aradım 'Bana sadece ana paramı ver, kar neyse istemiyorum' dedim 'Tamam' dedi. İlk seferde 300 bin TL gönderdim daha sonra 450 bin TL gönderdim. Sanık bana kar payı olarak şu an hatırlamadığım bir miktar para gönderdi. Yaklaşık 100 bin TL civarıydı. gönderdi. En son kendisine 550 bin TL para gönderdim. Bana söyledi şirket aslında hat alma şirkedi değilmiş. Şikayetçiyim." demişti.

MÜTALAA VERİLDİ

Bugün İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya şikayetçi Burcu Kıratlı ve sanık Mine Mumcu katılmadı. Şikayetçi avukatı ve Sanık duruşma salonunda hazır bulundu. Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, sanık Mine Mumcu'nun "Nitelikli dolandırıcılık" suçundan 3 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

"ORTADA BİR TİCARET VARDIR"

Mütalaaya karşı savunma yapan sanık avukatı Merve Bahadır, "Müvekkilimin dolandırıcılık kastı bulunmamaktadır. Şayet dolandırıcılık kastıyla hareket etseydi ilk aldığı paraları geri vermez veya çok fazla miktar da talep edebilirdi. Ortada bir ticaret vardır. Müvekkilimin beraatına karar verilmesini talep ederiz" dedi.

BERAAT KARARI

Mahkeme heyeti, sanık Mine Mumcu'nun şikayetçi Burcu Kıratlı'ya karşı dolandırma kastı ile hareket ettiğinin sabit olmadığı gerekçesiyle beraatına karar verdi.