Merdan Yanardağ'dan TELE 1 açıklaması

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, kanala kesilen RTÜK cezasına tepki göstererek, "TELE1 ekranını 7 gün karanlığınıza boyadığınız için Türkiye daha demokratik ve adil bir ülke mi oldu? Gerçeği örtemeyecek, halkın sesini kesemeyeceksiniz" dedi.

Merdan Yanardağ'dan TELE 1 açıklaması

Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın tutuklanmasının ardından RTÜK’ün verdiği ceza ile TELE1 televizyonu 7 günlüğüne karartma gelmişti.

Kanalın cezası bitiyor ancak RTÜK, önceki gün KRT TV ve Tele 1’e program durdurma ve para cezası verdi.

Tutuklu TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Yanardağ ise TELE1’e uygulanan sansürün bitmesine saatler kala sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Yanardağ, “TELE1 ekranını 7 gün karanlığınıza boyadığınız için Türkiye daha demokratik ve adil bir ülke mi oldu? Beni tutukladığınız için gerçeğin de kararacağını mı sanıyorsunuz? Susmayacak, hukuksuzluklara boyun eğmeyeceğiz. Bütün cumhuriyetçileri, yurtseverleri, eşitlikten ve özgürlükten yana bütün toplumcuları, TELE1’e destek vermeye ve dayanışmayı büyütmeye çağırıyorum. Bu karanlığı hep birlikte dağıtacağız. TELE1 bugün yeniden yayında... Gerçeği örtemeyecek, halkın sesini kesemeyeceksiniz.” ifadelerini kullandı.

Merdan Yanardağ'dan TELE 1 açıklaması