Mesut Yar transferi doğruladı: "Sözcü’de burnuma özgürlük kokusu geliyor"

Yakında Sözcü TV izleyicisiyle buluşacak olan Mesut Yar, bu tercihinin gerekçesini, "Burası bana utanmayacak ve utandırmayacak bir yuva hissi verdi" diye açıkladı.

Mesut Yar transferi doğruladı: "Sözcü’de burnuma özgürlük kokusu geliyor"

Mesut Yar; "Sözcü Ailesi'ne katılma kararınızın temel gerekçeleri neydi?" sorusuna "Bindiğim hiçbir zaman kapsülünde utancın ayak izini bırakmadım. Dualarımda ilk temennim itibar ve onurdur. Birlikte büyüdüğüm hiçbir medya kuruluşu beni yutmaya çalışmadı. Kendini ısıranlardan uzak durdum.

Her başlangıcın bir nedeni ve her nedenin bir bedeli olduğunu bildiğim için yine utanmayacak ve utandırmayacak büyük bir aile deneyimi bir hayli heyecan verdi bana. Üstelik her yaptığım işimde hala duvara koyacak bir tuğlam varsa, iyi bir yuvayı kolektif bir şekilde inşa etmeye kim karşı koyabilir?

İyilik peşi sıra çok güzel bir koku bırakır. Burnuma o koku geliyor. Mesela ekmek, misal özgürlük kokusu gibi. Bugüne kadar omuz omuza olduğum tüm meslektaşlarıma selam ediyorum buradan. Dönüştüğü yerden utandıklarım hariç. Hepsi bir şekilde güzel ve büyük bir ailenin içine yolcu ettiler beni. Var olsunlar…" yanıtını verdi.

“KİMİ ZAMAN TATLI KİMİ ZAMAN ACI DA OLSA TEBESSÜME DEVAM”

Yar, "Sözcü Televizyonu'ndaki seyirci sizi yine iki ayrı alanda da izleme imkanı bulacak mı? Hem haber hem talk şov. Sözcü Televizyonu seyircisini neler bekliyor?" sorusunu ise şöyle yanıtladı:

"Elbette öyle olacak. Bakın ben aslen tarih anlatıcısıyım. Yaşadığım günü ilerideki kuşaklara sözlerimle ya da haber ettiklerimle anlatmaya çalışıyorum. Bir de yaşadığım çağa imzasını atanlar var.

Taş üstüne taş koyup, ortak tarihimizi yazanlar. Hepsiyle bir haberde olmasa bile ortak bir tebessümde buluşabiliriz. Bunun ilkini haber programı diğerini talk şov gerçekleştirir. Türkiye'nin ilk ihtisas talk şovcusu olarak yıllarca rekorlar kırarak yaptığım ve çok itibarlı bir iş olarak yerini bulan Burada Laf Çok gibi enfes bir işi bu güzel ekranda izleyecek insanlar.

Düşünmek yaşamanın fitresidir. Gülmek de zekatı. Eh o zaman kimi zaman tatlı kimi zaman acı da olsa tebessüme devam. Ben buradayım, sefalar getirirsiniz sayın izleyen!"