Mide küçültme ameliyatı geçiren genç kız hayatını kaybetti

İngiltere'de, Türkiye'deki estetik ameliyatlarla ilgili tartışma sürüyor... Türkiye'de geçirdiği zayıflama ameliyatı sonrası hayata veda eden İngiliz kızın annesi Türk doktorları suçladı.

Mide küçültme ameliyatı geçiren genç kız hayatını kaybetti

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre 20 yaşındaki İngiliz Morgan Ribeiro'nun bu ay başında Türkiye'de geçirdiği zayıflama ameliyatı sonrası hayatını kaybetmesi, İngiltere'de "Türkiye'deki estetik ameliyatların güvenilirliği" ile ilgili tartışmaları yeniden gündeme getirdi.

Kiloları yüzünden zor günler geçiren genç kız, mide ameliyatı için Türkiye'yi tercih etmiş ve 2500 sterlin ödemişti.

Ameliyat sonrası ükesine dönerken yolda rahatsızlanarak Sırbistan'da bir hastaneye kaldırılan Ribeiro, burada hayatını kaybetmişti.

Genç kızın annesi Erin Gibson, Türkiye'deki estetik kliniğini "kızının parasını alıp onu ölüme terk etmekle" suçladı.

Daily Mail gazetesine konuşan acılı anne, kızının ameliyattan sadece üç gün sonra taburcu edildiğini ve enfeskiyon sonucu hayatını kaybettiğini söyleyerek "Hiçbir anne benim yaşadığım acıyı yaşamamalı" dedi.


Mide küçültme ameliyatı geçiren genç kız hayatını kaybetti



Türkiye'deki ameliyatta cerrahın hata yaptığını savunan Gibson, "Böyle zor bir ameliyattan hemen sonra onu taburcu etmemelilerdi. Parasını alıp kızımı ölüme terk ettiler. Bu insanlar durdurulmalı. Sadece gençlerimize bir hayal satıyorlar" diye konuştu.

Ribeiro'nun erkek arkadaşı ise Türkiye'deki doktorların ameliyatın riskleri konusunda yeterli bilgi vermediğini öne sürdü.

İngiltere'nin olayla ilgili soruşturma başlattığı bildirildi.

Türkiye'deki kozmetik ameliyatları bir süredir İngiltere'de tartışma yaratıyor.

Bazı İngiliz hastaların Türkiye'de geçirdikleri ameliyatlar sonrası ölmesi İngiltere hükümetini de harekete geçirmiş, yetkililer Türkiye'yle temasa geçeceklerini açıklamıştı.