Moris Algazi'den yat alma bahanesiyle 150 milyon TL'lik vurgun!

İtalya'nın dünyaca ünlü lüks yat üreticisi Azimut'un bir dönem Türkiye distribütörlüğünü yapan iş adamı Moris Algazi'nin adı yeni bir dolandırıcılık iddiasına karıştı.

Moris Algazi'den yat alma bahanesiyle 150 milyon TL'lik vurgun!

Sabah Gazetesi'nden Atakan Irmak'ın haberine göre tekne almak isteyen aralarında teknik direktör Volkan Demirel'in de olduğu müşterileri yaklaşık 20 milyon dolar dolandırdığı, bankalardan da 30 milyon dolar çekerek yurt dışına gittiği iddia edilen Moris Algazi'nin Garanti Bankası'nı da dolandırdığı ortaya çıktı.

2014'de finansal kiralama sözleşmesiyle "Azimut 70" marka yat kiralayan Algazi, borcunu ödemeyince şirket sözleşmeyi iptal ederek yatı geri istemişti. Yat teslim edilmeyince Algazi hakkında "Güveni Kötüye Kullanma" suçundan 7 yıla kadar hapis talebiyle dava açılmıştı.

Algazi'nin, sözleşmesinden kaynaklanan borçlarını ödememesi üzerine finansal kiralama şirketi tarafından noterden ihtarname çekilerek sözleşmenin feshedildiği bildirilmişti.

HAYALİ TEKNE SATIŞI PATLADI

Algazi'nin, 2016'da Garanti Finansal Kiralama'dan "Yat alacağım" iddiasıyla yaklaşık 7 milyon Euro dolandırdığı ortaya çıktı.

Garanti'nin şikayeti üzerine savcılığa konu olan dolandırıcılık olayında, Algazi yat ve tekne alacağını ileri sürerek Garanti Finansal Kiralama'yla temasa geçti ve yaklaşık 7 milyon Euroluk bir meblağ aldı.

Algazi, iddiaya göre yatları İstanbul merkezli Sales Office Marine'den alacakmış gibi gösterdi.

Garanti, yatların olup olmadığıyla ilgili yat şirketiyle irtibata geçti.

Yapılan incelemelerde, tekne ve yatları yapacağı iddia edilen şirketle irtibata geçildiğinde hiçbir teknenin yapılmadığı ortaya çıktı.

SAHTE FATURA VE EVRAK DÜZENLEMİŞ

Savcılık, olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında teknelere dair sahte fatura ve evraklar düzenlenip finans şirketlerinden para alındığını ortaya çıkardı.

Soruşturma aşamasında firari Algazi'nin ifadesini alamayan savcılık, 'Özel Belgede Sahtecilik' ve 'Nitelikli Dolandırıcılık' suçları kapsamında 7 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi.

KIRMIZI BÜLTEN ÇIKARILDI BELÇİKA İADE EDECEK

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesinde yargılamasına başlanan Algazi hakkında kırmızı bültenle arama kararı çıkarıldı.

Bakanlık nezdinde yapılan yazışmalar neticesinde sanık Algazi'nin Belçika'da bulunduğu öğrenildi.

İki bakanlık arasında yapılan yazışmalar neticesinde Algazi'nin Türkiye'ye iade edilmesine karar verildi.