Nagehan Alçı: "Seçim ilk turda biterse huzursuz bir ortam doğar"

Seçime 4 gün kala hem cumhur ittifakı hem de millet ittifakından seçmenlere "Bu işi ilk turda bitirelim" çağrıları gelirken Habertürk yazarı Nagehan Alçı ilginç bir çıkış yaptı.

Nagehan Alçı: "Seçim ilk turda biterse huzursuz bir ortam doğar"

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, köşe yazısında bir haftadan az kalan 14 Mayıs seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

"İlk turda bitmeli" ifadelerini eleştiren Alçı, "Hiç kimse kendini kandırmasın. Adeta açık hava tımarhanesine dönmüş bu Türkiye ortamında hiçbir yurttaş '50,2' gibi skorlara saygı duymaz, kitlesel protestolar olabilir." ifadelerine yer verdi.

Nagehan Alçı, 14 Mayıs seçimlerine giden süreçte partilerin "ilk turda bitmeli" söyleminin tehlikeli olduğunu savunurken, "Hiç kimse kendini kandırmasın. Adeta açık hava tımarhanesine dönmüş bu Türkiye ortamında hiçbir yurttaş '50,2' gibi skorlara saygı duymaz, kitlesel protestolar olabilir. Kim kazanırsa kazansın netice bu olur. Huzursuz bir ortam doğar" dedi. 

Alçı, Erdoğan ve Kılıçdaroğlu çevresinin bu yoruma karşı, "50,2’ye karşı 49,8 olsa haklısınız ama diğer taraf 45’lerde kalacağı ve arada beş puandan fazla fark olacağı için hiçbir huzursuzluk olmaz" yanıtını verdiğini söyledi.