Nebahat Çehre: "Onların hepsi benim kızım"

Yeşilçam ve sahnelerin usta isimlerinden Nebahat Çehre, katıldığı bir davette objektiflere yansıdı.

Nebahat Çehre: "Onların hepsi benim kızım"

Kendisini görüntüleyen basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Nebahat Çehre, Yeşilçam'ın kendilerine disiplinli olmayı öğrettiğini ve bunun getirisini meslek yaşantısında gördüğünü anlattı.


Nebahat Çehre: "Onların hepsi benim kızım"

"YENİ NESLİN CANINI SIKTIM"

Dizi setlerinde yaşadıklarını anlatan Nebahat Çehre, "Mesela bu telefon işi... Kamera karşısında iken telefonun yanında olmaması gerekir çünkü sessize de alsanız uyarı geliyor. O uyarı oyunculuğu bozar, orada kendinizi öyle kaptırmışsınız ki rolünüze oradan çıkabilirsiniz ya da bana etki yapıyor. Onun için yasaklar getiriyorum. Tabii Yeşilçam'ın etkileri bunlar. Ben de bayılıyorum onlara. Hepsi benim kızım, hepsiyle görüşüyorum. Özür de diledim. 'Haklısınız, ben yeni nesilde değilim ama şuraya sokmayın. Size zarar veriyor' diyorum. Biz Yeşilçam'da nefes alamazdık. Yani 'Yönetmen ne diyecek?' diye... Öksüremezsin bile. O disiplin bende devam ettiği için biraz yeni nesilin canını sıktım" şeklinde konuştu.


Nebahat Çehre: "Onların hepsi benim kızım" - Resim : 2



Habertürk'ten Onur Aydın'ın haberine göre
79 yaşındaki Çehre, Yeşilçam'da zor şartlarda çalıştıklarını ancak o dönemin kendilere çok şey kattığını da sözlerine ekleyerek, "Yeni nesli çok beğeniyorum, hepsi çok bilinçli çünkü. Şartlar çok değişti. Bizim şartlarla hiç alakası yok. Onlar şimdi Hollywood'la çalışıyorlar. Biz çok kötü şartlarda çalıştık. Sete minibüsle giderdik. O hayat bizi o kadar güzel yetiştirdi ki... Çok çektik ama oyunculuğumuza çok şey kazandırdı" açıklamasında bulundu.