'Öldü' denilen kadın 31 sene sonra ortaya çıktı

31 yıl önce ortadan kaybolan ve polisin "öldü" diyerek soruşturmayı bıraktığı kadın yıllar sonra ortaya çıktı ve devlet televizyonuna konuştu.

'Öldü' denilen kadın 31 sene sonra ortaya çıktı

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre Almanya, 31 yıl önce hiç bir iz bırakmadan ortadan kaybolan Petra P.'yi konuşuyor... 

Aşağı Saksonya eyaletindeki Braunschweig'da bilgisayar bilimleri okurken, 1984 yılında diş doktoruna gittikten sonra ortadan kaybolmuştu. Diş hekiminin asistanı Günther K., genç kadını öldürdüğünü söylese de daha sonra bunun yalan olduğunu açıklamış ve 5 yıl sonra ise Petra P. delil yetersizliği yüzünden resmi olarak "ölü" ilan edilmişti. 

Petra'nın dosyası kapanırken önceki gün Alman devlet televizyonu RTL'e çıkan kadın 31 yıl önceki ortadan kayboluşunu ve yaşadıklarını anlatarak ülkede şok etkisi yarattı. 2015 yılında kimliği ifşa olan kadın ilk kez yaşadıklarını anlattı.

RTL'e çıkan Petra, "Ben evden çıkarken anahtarımı oda arkadaşıma verdim çünkü onu yanıma almak istemiyordum. Anahtarın kayıp olduğu anlaşılırsa sorun çıkmasını istemiyordum" dedi. 



'Öldü' denilen kadın 31 sene sonra ortaya çıktı

Polis, Petra'yı fotoşoplu bir fotoğraf ile arıyordu.

Kısa bir süre önce Düsseldorf'ta yaşadığı tespit edilen ve "Susanne Schneider" kimliğiyle hayatını yaşayan kadının polis tarafından sorgulandıktan sonra gerçek kimliğini itiraf ettiği ortaya çıktı. 

1980'lerde genç kadının dosyasını inceleyen Holger Kunkel, "Petra'nın öldürüldüğü çok açıktı. Bunun üzerine 100 bin eurosuna bahse bile girerdim" dedi.

31 YIL NASIL GİZLENDİ?

Petra'nın tanınmamak için çok ilginç yöntemler izlediği de ortaya çıktı. Braunschweig'dan ayrıldıktan sonra Essen'e taşınan genç kadının kirasını nakit parayla ödediği ve doktora gitmediği, otomobil kullanmadığı da ortaya çıktı. 

Petra, toplu taşıma araçlarını kullandığını ve bazen de taksiye bindiğini dile getirdi. Bu yıllar boyunca hiç tatile gitmediğini çünkü bir seyahat acentasına giderse kimliğinin ifşa olmasından endişe ettiğini de belirtti. Jenerik bir isim seçtiğini ve bu sayede kimliğini gizlediğini söyleyen Petra, gündelik temizlik işleri yaparak para kazandığını söyledi. 

NEDEN KAÇTI?

Yaşadığı yerden taşınarak 350 kilometre uzakta yeni bir hayat kuran Petra'nın kaçmasının sebeplerini de canlı yayında anlattı. 

Petra, "Sanırım şizofren oldum. Hayatımın ilk beş yılında aşırı derecede cinsel istismara uğradım" dedi.

Petra'nın tedavi gördüğü açıklanırken talihsiz kadın, "İfşa olmak aynı zamanda bir özgürleşmeydi. iPAD ve internet beni mutlu ediyor. Dişlerime bakım yaptırdığım ve hasta olduğumda doktora gidebildiğim için mutluyum" ifadesini kullandı.