Orta Doğu tetikte... ABD ve İsrail'de endişe büyüyor!

İran ile İsrail arasında Şam'daki İran konsolosluğunun vurulması sonrası yükselen tansiyon ABD'yi de harekete geçirdi.

Orta Doğu tetikte... ABD ve İsrail'de endişe büyüyor!

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre İsrail'in Şam'daki İran konsolosluğunu vurması sonrası Orta Doğu'da tansiyon hızla yükseliyor.

İsrail, İran’ın Şam’daki büyükelçilik yerleşkesinde yer alan konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2’si general rütbesinde toplam 7 kişi ölmüştü.

Saldırıya hızlıca misillemede bulunacağını duyuran İran, olaydan ABD'yi de sorumlu tutmuştu. İran basınında, Tahran yönetiminin İsviçre aracılığıyla ABD'ye "İsrail hedeflerini vuracağına" dair bilgi verdiği iddia edilmişti.

CNN International'ın haberine göre, ABD, İran'ın gelecek hafta Orta Doğu'daki İsrail ve ABD hedeflerine saldırı düzenlemesini bekliyor. 

Kanala konuşan üst düzey bir ABD'li yetkili, alarm durumuna geçen ABD'nin İran'dan gelecek bir saldırıya hazırlık yaptığını söyledi. ABD'li yetkililere göre İran'ın saldırısını "kaçınılmaz" olarak gören ABD ve İsrail, Tahran'ın nasıl bir manevra yapabileceğini öngörmek için birlikte çalışıyor. 

'İSRAİL'İ FÜZELERLE VURABİLİRLER'

Orta Doğu'daki ABD personelinin büyük risk altında olduğunu düşünen Washington'a göre en kötü senaryo, İran'ın İsrail'i doğrudan vurması olur. Böyle bir misillemenin Gazze'deki savaşı bölgesel düzeye taşımasından endişe ediliyor.

CBS kanalının haberinde de İran'ın İsrail'i füze ve İHA'larla vurma ihtimali Tel Aviv'de büyük kaygı yaratıyor.

Bölgedeki İran destekli gruplar uzun süredir Irak ve Suriye'deki ABD üslerine saldırılar düzenliyor.