Öz oğullarını evden atmak için mahkemeye başvurdu!

Çileli bir kadın, yıllardır ev işleriyle ilgilenmeden yaşayan 40 ve 42 yaşlardaki iki oğlunu mahkeme kararıyla evden attı.

Öz oğullarını evden atmak için mahkemeye başvurdu!

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre hâlâ aileleriyle yaşayan yetişkinlerin oranının çok yüksek olduğu İtalya, 40 yaşını geçen iki oğluna artık bakmak istemeyen yaşlı annenin yargı zaferini konuşuyor.

Bamboccioni (büyük bebekler) olarak nitelediği iki oğluna hâlâ çocuk gibi bakmak zorunda kaldığını söyleyen 75 yaşındaki kadın, evlenmeyen oğullarının eve hiçbir katkıları olmadığını, hazır hayatın keyfini sürdüğünü belirtti.

Ülkenin kuzeyindeki Pavia kentinde yaşayan kadın, artık oğullarının bakımıyla ilgilenmekten, yemek yapıp çamaşır yıkamaktan yorulduğunu kaydederek mahkemeye başvurdu. İki oğlunun da işi olduğunu söyleyen anne, onları bağımsız bir hayat kurmaya ikna edemediğini ve son çare olarak mahkemeye başvurduğunu anlattı.

MAHKEME KADINI HAKLI BULDU

Çocuklarının evin masraflarına katkı koymamasına da sinirlenen kadını dinleyen mahkeme, iki erkeğin evden çıkarılmasına karar verdi. Yargıç Simona Caterbi, iki adama evden ayrılmaları için süre verdi.

2022 verilerine göre İtalya’da 18-34 yaş arası yetişkinlerin neredeyse yüzde 70’i aileleriyle yaşıyor.

Bu oran özellikle ekonomideki kötü gidişat nedeniyle son yıllarda giderek artıyor.