Polis lojmanında şüpheli ölüm! Babası gözyaşlarına boğuldu

Güzellik salonu işleten Yeşim Akbaş, polis lojmanında bir komiser yardımcısının evinde başından vurulmuş olarak bulundu. Akbaş ölürken komiser yardımcısı gözaltına alındı.

Polis lojmanında şüpheli ölüm! Babası gözyaşlarına boğuldu

ÖLÜM NEDENİ AYRINTILI OTOPSİDE BELİRLENECEK

Manisa'nın Demirci ilçesinde, polis lojmanında başından tabancayla vurulmuş olarak bulunan Yeşim Akbaş'ın İzmir Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsisi tamamlandı. Otopsi raporunda Yeşim Akbaş'ın ölüm şeklinin ateşli silah yaralanmasına bağlı gerçekleştiği, cesetten alınan örneklerin laboratuvar tetkiki bitiminde ayrıntılı otopsi raporunun düzenleneceği belirtildi.

KÜTAHYA'DA TOPRAĞA VERİLECEK

Akbaş'ın cenazesi otopsinin ardından babası Mustafa Akbaş'a teslim edildi.

Akbaş'ın cenazesinin yarın öğlende memleketi Kütahya'nın Simav ilçesindeki Halilpaşa Camii'nde kılınacak namazın ardından Yenimahalle Mezarlığı'nda toprağa verileceği bildirildi.

'BİZE GELİP, EVLENMEK İSTEDİKLERİNİ SÖYLEDİLER'

Acılı baba Mustafa Akbaş, "Biz bu komiser yardımcısını tanımıyoruz. Kızımın Demirci'de güzellik merkezi var. Tanışmışlar. Bu olaydan 5 gün önce bize geldi. Kızımla evlenmek istediklerini söyledi. Hatta kollarına dövmelerini yaptırmışlar. Biz de anne ve baba olarak 'anlaşabiliyorsanız, biz hayli hayli kabul ederiz' dedik. Mutlu gelip, konuştular. Komiser yardımcısı bizimle de tanıştı. Sonrasında Demirci'ye döndüler. 5 gün sonra bu olay oldu" dedi.

'NEYSE CEZASI ÇEKMESİNİ İSTİYORUM'

Kızının cinayete kurban gittiğini belirten Mustafa Akbaş, "Bu şüphelinin ilk vukuatı değilmiş. Manisa'dan Demirci ilçesine sürgün olarak gelmiş. En son benim kızımın başına patladı. Neyse cezası çekmesini istiyorum. Serbest bırakılması çok kötü, adaletsizlik" dedi. "Kızım Yeşim, hayata bağlı, mutlu biriydi" diyen Akbaş, "Bildiğimiz hiçbir sıkıntısı yoktu. Biri Simav, diğeri de Demirci’de olmak üzere iki güzellik salonu, çalışanları vardı. Maddi yönden de hiçbir sıkıntısı yoktu” ifadelerini kullandı.

Soruşturmanın jandarma tarafından yürütüleceği bildirildi.

DHA