Rasim Öztekin gözyaşlarıyla uğurlandı

Kalp krizi nedeniyle kaldırıldığı İstanbul Siyami Ersek Hastanesi'nde hayatını kaybeden Rasim Öztekin için Ses Tiyatrosu'nda tören düzenlendi. "Bak baba birlikte aynı sahnedeyiz" diyen usta oyuncunun kızı Pelin Öztekin, ayakta durmakta güçlük çekti.

Rasim Öztekin gözyaşlarıyla uğurlandı

Habertürk'ün haberine göre tiyatro ve sinema oyuncusu Rasim Öztekin, geçtiğimiz pazar günü kalp krizi geçirdi. Öztekin'e Beykoz Devlet Hastanesi'nde acil olarak müdahale edildi. Usta sanatçı, ardından da Dr. Siyami Ersek Hastanesi'ne nakledildi. Ancak Öztekin tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ünlü oyuncunun ölümü sanat camiasını yasa boğdu.

SES TİYATROSU'NDA TÖREN

Usta sanatçının cenazesi önce Galatasaray Lisesi'ne ardından da Beyoğlu'ndaki Ses Tiyatrosu'na getirildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Öztekin için Ses Tiyatrosu'nda anma töreni düzenlendi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da törene katıldı.

Pandemi kurallarına uygun gerçekleşen törene az sayıda kişi katıldı. Babasına veda eden Pelin Öztekin, gözyaşlarına hakim olamadı. Öztekin, "Ben burada büyüdüm. Bu sahneye böyle çıkmak istemezdim. Onu çok seviyorum. Herkese çok teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

"ÇOK ÜZGÜNÜZ"

Törene katılan Şevket Çoruh, "Çok üzgünüz, çok büyük bir ustayı kaybettik. Bugün de töreni için Orta Oyuncular Ses Tiyatrosu'ndayız. Herkesin başı sağ olsun. Ustamız, hocamız yıllarca tiyatroda oyunlarını seyrettiğimiz çok önemli bir abi. İlk duyduğumda çok üzüldüm, toparlayacağını düşünüyorduk ama bizim için de şok oldu." dedi.

Törenin ardından Öztekin'in cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı'na getirildi. Cenazeye katılanlardan HES kodu istendi. Pelin Öztekin ve Esra Kazancıbaşı Öztekin'in çağrısının dikkate alınmasıyla cenazeye ünlü katılımı az oldu.

Cenaze namazının ardından usta sanatçı, Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.