Rol arkadaşlarından Kartal Tibet'e hüzünlendiren veda

Yeşilçam'ın usta ismi oyuncu, senarist ve yönetmen Kartal Tibet, 83 yaşında hayata veda etti.

Rol arkadaşlarından Kartal Tibet'e hüzünlendiren veda

200'e yakın filmle Türk sinemasına önemli katkılar sunan sanatçı Karaoğlan ve Tarkan başta olmak üzere birçok unutulmaz karakteri canlandırmıştı.

Usta ismin vefat haberi birçok filmde başrolü paylaştığı Türkan Şoray, Filiz Akın ve Hülya Koçyiğit'i derinden sarstı.

Filiz Akın usta ismin vefat haberini öğrenir öğrenmez, bir film karesini paylaşarak rol arkadaşına duygulandıran bir mesajla veda etti.

"Televizyonu açar açmaz ilk izlediğim haber oldu ve ben gerisini duymaz oldum. Ankara’da ilk 'Midas’ın Kulakları' oyununda seyredip hayran olmuştum. Sonra birlikte filmlerde rol aldık. O benim sırdaşım, arkadaşımdı.

Yönetmen olarak çok büyük başarılar kazandı. Başta eşi, oğlu, hayranları ve sinemanızın, Yeşilçam'ın başı sağolsun...

Mekanı Cennet Olsun! Ben henüz bu haberi içime sindiremedim…"

Türkan Şoray ise mesajında şu ifadelere yer verdi: 

"Her zaman kalbimde ayrı bir yeri olan canım meslektaşım... Kartal Tibet aramızdan ayrıldı.

Gerçekten üzüntüm sonsuz… O kadar tatlı set anılarımız vardı ki, birlikte 'Çalıkuşu' , 'Zulüm' 'Vukuat Var', 'Hanımın Çiftliği' gibi çok güzel filmler çevirdik.

Ayrıca en sevdiğim 'Sultan' filminin de yönetmeniydi Kartal Tibet.

Sinemaya hem yönetmen olarak hem aktör olarak damgasını vurmuştu. Hiç unutulmayacaksın Kartal Tibet… Mekanın cennet olsun"

Hülya Koçyiğit ise mesajında şu ifadeleri paylaştı:

"Türk sinemasının usta ismi Kartal Tibet'i, arkadaşımı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyim. Onunla birçok filmde rol arkadaşı olmanın dışında ailecek birçok güzel anıyı da paylaştık. Türk sinemasından hem oyuncu hem yönetmen olarak senin gibi usta bir isim; hayatımızdan senin gibi bir arkadaş, kardeş, dost geçtiği için sonsuz şükürler olsun. Ruhun şad olsun benim canım arkadaşım. Hepimizin başı sağolsun. Tüm sevenlerine sabır dilerim."