Sacit Aslan'ın Bir Masalda İki Kral Olmaz Kitabı 5. Baskıyı Yaptı

Sacit Aslan’ın yeni kitabı “Bir Masalda İki Kral Olmaz” “Kırmızı Kedi Yayınevi” etiketiyle yayınlandı. Kitap kısa sürede büyük ilgi gördü ve 5. baskıyı yaparak 30 bin satış rakamına ulaştı.

Sacit Aslan'ın Bir Masalda İki Kral Olmaz Kitabı 5. Baskıyı Yaptı

“Bir Masalda İki Kral Olmaz” kitabında ışıltılı magazin ve eğlence dünyasının hiç bilinmeyen sırları, kapalı kapılar ardında yaşananlar yer alıyor. Odatv'de kitapla ilgili bir inceleme kaleme alan Kaan Çağlayangöl bakın hangi detayları öne çıkarmıştı:

RÜYAM MOTEL, BELVÜ GAZİNOSU, MAKSİM GAZİNOSU

Sacit Aslan’ın 11 Mart 1953 günü başlayan yaşam öyküsü son derece ilginç ve renkli olaylara sahne oluyor. Maksim’de geçen çocukluk ve gençlik yılları, şahit olunan son derece ilginç olaylar, Sacit Aslan’ın tabiriyle kralların masasında geçen bir yaşam… Maksim Gazinosu’nun tarihsel arka planı ve Frederick Bruce Thomas’ın 1921 yılında Maksim’i açmasının öyküsünü yine bu kitaptan öğrenebilirsiniz. Sacit Aslan’ın babası Fahrettin Aslan’ın çocuk yaşlarda Erzurum’dan İstanbul’a gelişi, İpek Palas Oteli’nde işe başlaması daha sonra Yeniköy’deki Rüyam Motel’i işletmesi ve sonrasında ise Belvü Gazinosu ile devam etmesi… Emin Yeyman’ın Fahrettin Aslan’a yaptığı ortaklık teklifi ve Mösyö Ligör’den alınan borç. Sacit Aslan’ın cümleleriyle “zirveye giden yolculuk, Maksim ortaklığının başladığı günler”.

 

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!