Sağlık Bakanı Koca'dan Kızılay Başkanı'na istifa çağrısı

Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ı istifaya çağıran isimler arasına Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da eklendi. Koca, "Bir vatandaşımızın bile kan vermesini etkileyebilecek bir algıya sebep olabiliyorsak, biz orada durmamalıyız" dedi.

Sağlık Bakanı Koca'dan Kızılay Başkanı'na istifa çağrısı

OdaTV'nin habere göre İstanbul Üsküdar'da gençlerle bir araya gelen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gençlerin Kızılay'ın kan ve çadır satmasıyla ilgili tepkilere ilişkin soruya yanıt verdi.

Bakan Koca, Kerem Kınık'a istifa çağrısında bulunarak, "Bir vatandaşımızın bile kan vermesini etkileyebilecek bir algıya sebep olabiliyorsak, biz orada durmamalıyız" dedi.

Koca şu ifadeleri kullandı:

“Kızılay hizmet ediyor. Eyvallah. Bunda hiç şüphe yok. Gerçekten çok çalışan fedakar, cefakar kardeşlerimizin olduğunu biliyoruz. Ve memleketin bütün hastalarının sadece kan sorununu organize etmiş olması bile çok önemli bir ihtiyaç. Ama bazen algılar olguların önüne geçiyor. Ve biz bu algıya sebep veriyor isek gereğini yapmalıyız. Bir kişinin bile kan vermesini, bir vatandaşımızın bile kan vermesini, kan ihtiyacı için kan vermesini etkileyebilecek bir algıya sebep olabiliyorsak, biz orada durmamalıyız. Kanaatim bu.”