Şarkıcı Onur Şener’in katilleri ağırlaştırılmış müebbetle yargılanacak

Ankara'nın Çankaya ilçesinde bir eğlence mekanında 3 kişi, istekte bulundukları parçayı bilmediği gerekçesiyle tartıştıkları müzisyen Onur Şener'e saldırdı.

Şarkıcı Onur Şener’in katilleri ağırlaştırılmış müebbetle yargılanacak

Sabah Gazetesi'nden Dilhan Dumanoğlu'nun haberine göre aldığı darbelerle ağır yaralanan Şener, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Şüpheliler, İlker K., Semih S. Ali G., Jale E. ve Gözde D. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi. Savcılık sorgularının ardından şüpheliler 'Kasten öldürme' suçundan sulh ceza hakimliğine sevk edilirken, İlker K., Semih S. ve Ali G. tutuklandı.

Şarkı cinayetinde şüpheli İlker K., bira bardağını fırlattığını ancak denk gelip gelmediğini hatırlamadığını söyleyerek, "Benim elimde bira bardağının sapı kalmadı. Birlikte yere yuvarlanınca, bir kere yumruk salladım ancak denk geldimi bilmiyorum. Bir kadın bana saldırıyordu ona vurmak istemediğim için tutmaya çalıştım. Aramızda ki arbedede çok uzun sürdü. Benim arkam dönük olduğu için arkadaşlarımın ne yaşadığını bilmiyorum. Duyduğum kadarıyla onlarda boğuşma yaşamışlar. Suçsuzum beraatimi talep ediyorum" dedi.

İlker K.'nın Şener'e saldırarak bardak ile kafasına vurduğunu söyleyen Semih S., "İlker ile Onur'u ayırmaya çalıştım. Ben Onur'a vurmadım sadece ayırmaya çalıştım. Peri'nin aleyhime olan teşhisini kabul etmiyorum. Elimin kesildiğini çok sonradan anladım. Onur beni itince yolun ortasına doğru düştüm. Orada mı elim kesildi bilmiyorum. İlker elindeki bira bardağı ile sert bir şekilde Onur'un kafasına vurdu.

Onur sersemleyince İlker'in üzerine atladı, yere düşünce İlker bir kaç tane yumruk attı. O sırada Ali yerde yatıyordu. Suçsuzum serbest bırakılmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Ali G. ise ifadesinde, "Solist Onur gelirken arbede oldu. Bize saldırmaya geliyordu. Hatta bize saldırdı. O sırada itiş kakış oldu. Ben kaldırımdan yere düştüm. Sonra da yerden kalkamadım. İlker elinde ki bira bardağını Onur'un kafasına vurdu. Onur'u darp etmedim, suçsuzum tahliyemi talep ediyorum" diye konuştu.

Jale E., "Benim kimseye bir temasım olmadı uzakta durdum. Tam mekandan çıkacakken tanımadığımız bir kişi, olayı anlatır mısınız diye arkadaşlara soru sordu. İlker tek başına konuşmaya başladı. Tekrardan yanıma geldiğinde 'Siz haklısınız' dediler. Bu sırada mekanda ki herkes dışarı çıktı. Onur sinirli bir şekilde bize doğru gelmeye başladı. Gözde'nin omuzlarından tutarak itti ve 'Sen buradan git varoş' tarzında bir şey söyledi. Onur ve İlker'i darp etmeye başladı, sonrasında arbede oldu. Aramızda 5-6 metre vardı. Ben İlker'in bira bardağıyla vurduğunu görmedim İlker kendisi söyledi" dedi.

SORUŞTURMA TAMAMLANDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında İlker K., Semih S. ve Ali G. İle Gözde G. ve Jale E. hakkında 'Canavarca hisle adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Şahin Kaplan'ın hazırladığı iddianame, 11 Kasım Cuma günü Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.