Seçil Erzan telefonu kapattım sandı ama banka kaydetti!

Ünlü isimleri yüksek kar getirili "Fatih Terim fonu" vaadiyle dolandıran Seçil Erzan'ın, bankanın Florya Şubesi'nde çalışırken yaptığı bir telefon görüşmesinin kayıtları, ortaya çıktı.

Seçil Erzan telefonu kapattım sandı ama banka kaydetti!

Sabah Gazetesi'nden Mustafa Sait Özkan ve Atakan Irmak'ın haberine göre Arda Turan, Emre Belözoğlu, Selçuk İnan, Semih Kaya gibi isimler başta olmak üzere pek çok kişiyi dolandıran Seçil Erzan'ın kendisinin bile haberi olmayan ses kayıtları çıktı. Bankanın teftiş kurulu raporundan o kayıtlar yer aldı.

Sabah'ın haberine göre; Seçil Erzan'ın, bankanın Florya Şubesi'nde çalışırken yaptığı bir telefon görüşmesinin kayıtları, ortaya çıktı. Bankanın geriye dönük yaptığı incelemeyle ortaya çıkan kayıtlarda, Seçil Erzan'ın bankanın operasyon müdürüyle kurum içi yaptığı telefon görüşmesini kapattığını sanıp, devam ettiği görülüyor. 25 Şubat 2022'de yapılan görüşmede, telefonun açık kaldığından habersiz olan Seçil Erzan, cep telefonundan "Moji" lakaplı Mojtaba Haghani ile dikkat çeken bir konuşma yapıyor.

Kayıtlar, bankanın geriye dönük yaptığı incelemeyle ortaya çıktı. Bankanın Teftiş Kurulu Raporu'na yansıyan olayda, bankanın Florya Şubesi Operasyon Yönetmeni Ayşe E. ile Seçil Erzan arasında 25 Şubat 2022'de bir telefon görüşmesi gerçekleşiyor. Bankanın Teftiş Kurulu Raporuna göre, 25 Şubat 2022 saat 15.14'te gerçekleşen Ayşe E. ve Seçil Erzan arasındaki görüşme 1.10 dakika sürdü ancak Erzan, telefonunun kapandığını sandı.

"SEN BAGAJA KOY, ANAHTARI BIRAKIRSIN ÇAKTIRMADAN"

Kapandığını sandığı telefon kayıt altına alıyordu. Karşısında ise Erzan'a zorla borcu olmadığını söylettirdiğine ilişkin arabada video kaydı çektirdiği ortaya çıkan "Moji" lakaplı Mojtaba Haghani vardı. Erzan'ın "Moji sen bagaja koy, sonra bana anahtarı bırakırsın çaktırmadan. Ben hemen senin arkandan çıkarım" şeklinde ifadeler kullandığı bankanın teftiş kurulu raporunda yer aldı.

ŞENGÜLER 12 MİLYON PARA KAPTIRDI

Ailesinden miras kalan iş hanını satarak Seçil Erzan'ın "özel fon var" vaadine kanan kişilerden bir tanesi de 62 yaşındaki Nuray Şengüler'di. 32 yıldır Florya'da ikamet eden Şengüler, ifadesine göre Erzan'ı 10 yıldır tanıdığını söyledi. Erzan'ın kendisine, "Hastane masrafın çok oluyor. Paran hesabında eriyor. Gel paranı bankanın özel ve gizli fonuna yatıralım. Bu fona sadece özel müşteriler giriyor. Giriş için 100-150 milyon lira gerekli ancak ben müdür olduğum için seni bu fona sokmaya çalışacağım" diyerek ikna ettiğini söyleyen Şengüler, toplamda 12 milyon liraya yakın para kaptırdı.

ŞUBE ÇALIŞANLARI: "PARANI NEREYE YATIRIYORSUN ABLA?"

Şengüler'in ifadesinde en dikkat çekici iki nokta bulunuyor. Bankanın şubesinden çektiği paraları Erzan'a teslim eden Şengüler'in ifadesindeki dikkat çekici noktalardan ilkinin tarihi Ağustos 2022. Paraya sıkışan Şengüler soluğu, bankanın Florya'daki Şubesi'nde aldı. Parasının durumunu öğrenmek için şubede çalışanlara parasını sorduğunda iddiasına göre banka çalışanları, "Abla sen paranı nereye yatırdın. Kime?" diye sorular yöneltti. Şengüler ise bu sorulara "Şuan da söyleyemiyorum gizli" cevabını verdi. Şengüler ifadesinde, "Onlar da bana yardımcı olamıyordu. Kimse paranın akıbetini sorgulamıyordu. O tarihlerde banka paramın akıbeti hakkında herhangi bir denetim yapmıyordu" ifadelerini kullandı.

"SÖYLEYEMİYORUM, GİZLİ" CEVABINDAN ŞÜPHELENMEDİLER

Son yıllarda özellikle dolandırıcıların yaşlı vatandaşları mercek altına aldığının kamuoyu ve banka sektöründe çok bilinmesine rağmen, uzun yıllar Florya'da yaşayan ve sık sık bankaya gelen Şengüler'in "Şuanda söyleyemiyorum. Gizli" cevabından banka çalışanlarının şüphelenmemesi dikkat çekici bulundu.

GENEL MÜDÜRLÜKTEN GELEN TELEFON

Şengüler'in ifadesindeki ikinci önemli noktanın tarihi ise vurgunun ortaya çıkmasından bir gün sonra 8 Nisan tarihiydi. İfadesine göre saat 13.00 sularında, Seçil Erzan'ı sormak için bankanın genel müdürlüğünü arayan Şengüler'e banka çalışanı Giray isimli şahıs tarafından, "Siz de mi banka dışında işlem yaptınız?" sorusuyla karşılaştı. Şengüler bu soruya, "Ne dediğinizi anlamadım. Avukatım olmadan cevap veremem" cevabını vererek telefonu kapattı.

"HEP SORDUĞUMUZ PARAYI SEN DE Mİ SEÇİL'E VERDİN"

İfadenin üçüncü kritik noktası da bu telefon görüşmesinden hemen sonra, yıllardır oturduğu paraları çekip Erzan'a teslim ettiği bankanın Florya Şubesi'nden aranmasıyla yaşandı. Şubeden gelen telefonda, "Nuray abla, hep gelip sorduğumuz ama anlatmadığın parayı sen de mi Seçil'e verdin?" sorusuyla karşılaştığı öğrenildi.