Selin Gurdikyan: "Annesinden torpilli yakıştırmasına üzülüyorum"

2022 Türkiye Üçüncü Güzeli Selin Gurdikyan, ülkemizi temsilen gittiği "Miss Supranational" yarışmasında dereceye girememişti.

Selin Gurdikyan: "Annesinden torpilli yakıştırmasına üzülüyorum"

Tıp fakültesi öğrencisi Selin Gurdikyan, 10 Haber'den Müge Dağıstanlı'ya yaşadığı hayal kırıklığını ve güzellik anlayışını anlattı.

Sonuç açıklandığında üzüldün mü?

Final gecesi içime doğmuştu. Sahneden indikten sonra üzüntü yaşadım, ama ağlamadım. Annemi aradım. “Sakın üzülme, çok güzeldin. Sana manyak gibi sofra hazırlayacağım, ne istersen yiyeceksin” dedi. Dönüşte iki hafta her gün kebap ve tatlı yedim. Çünkü yarışma nedeniyle bir yıl boyunca bunları yiyememiştim.



Selin Gurdikyan: "Annesinden torpilli yakıştırmasına üzülüyorum"


Birinci seçilen güzele baktığında ne hissettin?

Barbie bebek gibi güzel bir kız. Ben maskülen bir tipim. Sosyal medyada da ‘Erkeksi yüz hatların var’ diye yazıyorlar. Evet, minnak bir yüzüm, şirin yanaklarım yok. Burnum büyük, bakışlarım sert, kaşlarım düşük, çenem kemikli. Ama hiç takılmıyorum. Hepimiz farklıyız.


Selin Gurdikyan: "Annesinden torpilli yakıştırmasına üzülüyorum" - Resim : 2


Sosyal medyada senin için yazılan “Yolda daha güzel kızlar var”, “Annesinden torpilli”, “Zayıfla” şeklindeki yorumlara takılıyor musun?

Yorumlar canımı sıktığında telefonu bırakıp başka bir şeyle meşgul oluyorum. Bunların içinde beni bir ‘tık’ üzen ‘Annesinden torpilli’ eleştirisi. Bizden güzel kızlar elbette var. Kilo eleştirisinin beni üzmesine artık izin vermem. Sıfır beden olmayı sevmiyorum. Estetik de yaptırmayacağım. Düşük kaşlarım gayet hoşuma gidiyor.

Bu yarışmadan çıkardığın hayat dersi ne?

Sosyal medyadaki acımasız yorumlara bakıp beynimi zehirlemeyeceğim. Seneye katılacak kızlara da şöyle sesleneceğim: "Başkalarını memnun etmeye çalışmayın, onların isteklerine göre değişmeyin."



Selin Gurdikyan: "Annesinden torpilli yakıştırmasına üzülüyorum" - Resim : 3


ABD’de Florida Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okuyorsun, estetik bölümünü seçtiğin doğru mu?

Evet, plastik ve rekonstrüktif cerrah olacağım. Seçtiğim dalda hedefim şu; herkesin suratı birbirine benzememeli. Güzellik farklılıktır, ruhtur ve enerjidir. Hastalarımla bu konuda diyalog kurmaya çalışacağım.