Serhat Kabaklı'nın ailesiyle yaşadığı villa icradan satılacak

Edebiyat ve eğitim dünyasının önemli isimlerden Serhat Kabaklı (71) dikkat çeken bir icradan satış kararı ile gündemde.

Serhat Kabaklı'nın ailesiyle yaşadığı villa icradan satılacak

HALKTV'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre 40 yıla yakın bir süredir dershanecilik de yapan Kabaklı, mülk sahibi ile yaşadığı ‘kira krizi’ sonrası ailesi ile yaşadığı villayı kaybetme riski ile yüz yüze.

İnşaat sektörünün önemli firmalarından biri olan Babacan Grup Yatırım İnşaat AŞ, borçlu listesinin yanı sıra Serhat Kabaklı ve şirketi Esenyurt Final Okulları Limited Şirketi’ne karşı icra takibi başlattı.

Bilirkişi: "Değeri 25 milyon lira"

Yürütülen süreç sonrası Kabaklı adına kayıtlı görünen Başakşehir Hoşderede’de bulunan 3 katlı villa icradan satışa çıkarıldı. Hazırlanan bilirkişi raporunda villanın muhammen bedeli 25 milyon TL olarak belirlendi. İhalede son teklif tarihi ise 2 Ağustos günü. Bilindiği gibi icradan satışa konulan varlıklar, belirlenen bedelin yüzde 50’si üzerinden satışa çıkarılıyor.

‘Pandemi döneminde kirayı ödeyemedik’

Halktv.com.tr'nin telefonla ulaştığı Serhat Kabaklı "Pandemi (koronavirüs) döneminde birçok kişi ve firma gibi zora düştük. Ailelere okul ücretini yatıramadı. Devletin de bir katkısı olmadı. 6 ay kadar mülk sahibi şirkete kirayı ödeyemedik" dedi. Borçtan kurtulmak için var olan bir yazlığını satıp ödeme yaptığını anlatan Kabaklı "Ancak halen bir miktar borç var. En son 1 milyon 460 bin lira kalmış sanırım. Okul da elimden gitti. Mülk sahibi o binayı başkasına kiraladı" diye konuştu.

‘Hacca götürdüklerim şimdi selam vermiyor’

Kabaklı, icradan satışı istenen villada 20 yıla yakın bir süredir ailesi ile yaşadığını kaydederek, "Güçlü zamanımda herkes yanımdaydı. Zamanında kendi imkânımla 50 kişiyi Hacca götürdüm. Bugün ise o insanlar selam bile vermiyor. İnsan düşünce böyle oluyormuş demek ki" sözleri ile yaşadığı hayal kırıklığına göndermede bulundu.

Serhat Kabaklı, Halk müziği sanatçısı olan kuzeni Esat Kabaklı’nın (69) bestelediği “Bil oğlum/Ez oğlum” şiirinin de söz yazarı. 45 yıl önce kurulan Türk Edebiyatı Vakfı’nın da başkanı olan Kabaklı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile de yıllar öncesine dayanan bir tanışıklığı olan bir isim.

Erdoğan’ın miting meydanlarında sık sık dillendirdiği şiirlerden biri olan “Bil oğlum” Serhat Kabaklı’nın eseri. Kabaklı, en son 2015’deki Yenikapı mitinginde anılan şiiri okuyan Erdoğan’ın, miting sonrası kendisini telefonla aradığını Sabah Gazetesi’ne verdiği röportajda dile getirmişti.

Öte yandan Kabaklı’ya ait villanın icradan satışını isteyen inşaat şirketinin avukatından ise dönüş olmadı.