Sosyal medya fenomeni Eylül Öztürk'ten 'sosyal medya' itirafı

Oyuncu, girişimci, sosyal medya fenomeni ve iki çocuk annesi Eylül Öztürk çarpıcı itiraflarda bulundu.

Sosyal medya fenomeni Eylül Öztürk'ten 'sosyal medya' itirafı

Akşam Gazetesi'nden Merve Yılmaz Oruç'a konuşan Eylül Öztürk; "Sosyal medyada ne zamandır aktifsiniz?" sorusuna "Vine kapandığından beri Instagram'da paylaşım yapıyorum. İlklerdenim bu anlamda. O zamanlar influencer falan yoktu. Sosyal medyada insanlar benim toy zamanlarıma, evliliğime, anne oluşuma tanık oldu. On yıldır bu dünya içindeyim ama kocaman bir hayat geçmiş benim için sosyal medyada. Bu on yıla çok şey sığdırdım. Kendime dönüp bakıyorum bugünkü Eylül ile önceki Eylül çok farklı. Bekarlık döneminde beni takip eden çılgın bir kitlem vardı. Evlendiğimde farklı bir kitle geldi. Çocuklarım dünyaya geldi anneler takip etmeye başladı. İş hayatına atıldık bu nedenle bizi takip edenler oldu." yanıtını verdi.



Sosyal medya fenomeni Eylül Öztürk'ten 'sosyal medya' itirafı

"Hayatınızın bu kadar gözler önünde olması korkutucu değil mi?" sorusuna ise Öztürk, "Seviyorum sosyal medyada olmayı. İçindeyken nasıl bir dünya çok anlamıyorsunuz. Dışarıdan bakınca ve olgunlaştıkça daha rahatsız edici bir boyuta ulaşıyor açıkçası. Eski sosyal medya kitlesi yok şu anda. Önceden bu kadar yaygın değildi. Şimdi çok fazla kişi var burada. O yüzden daha dikkatli olunmalı. Bütün hayatınız dediniz ya aslında günde 10,15 story atıyorum, bunlar da 15, 20 saniye. Ben her şeyimi paylaşmıyorum. Genelde pozitif içerikler. Kimi sosyal medya kullanıcıları hastanede bile paylaşım yapıyor. Daha kontrollü ilerliyorum. Tabii böyle olmaya zamanla başladım. Daha önce eminim benim de şuursuzca yaptığım paylaşımlarım olmuştur. Farkındalığım artıkça bunları düzene sokmaya çalışıyorum. Sosyal medya o kadar tehlikeli ki attığınız her adım, söylediğiniz her şey orada kalıyor. Eskiden böyle değildi. Magazin programları vardı. Orada konuşulanın çoğu unutulurdu. Şimdi her şey kayıtlı ve ben çocuklarıma güzel bir miras bırakmak istiyorum." ifadeleriyle yanıt verdi.

"3 buçuk milyondan fazla takipçiniz var. Ve insanlar size güveniyor. Bu güveni nasıl kazandınız?" sorusunu yanıtlayan Eylül Öztürk, şu ifadeleri kullandı:

"Çocuklar olduktan sonra farklı düşünmeye başladım. Ağzımdan çıkan her lafı belki çocuklar dinliyor diye daha dikkat ediyorum. Sosyal medya fenomeni öğretmen değil ya da insanlara örnek olmalı gibi bir zorunluluğu yok. Ama kendi çocuğunuz olduğunda empati yapıyor ve yaptığınız her şeye dikkat ediyorsunuz. Bir de ben iş birliklerimde şeffaf davranıyorum. Reklamları detaylı araştırıyorum. Önüme gelen her marka ile iş birliği yapmıyorum. Beğenmediğime beğenmedim dedim. Bir de şu konuda da açık oldum. Mesela insanlara önerdiğim her kremi kullanmadığımı söyledim. Sonuçta ben 30 tane marka tanıtıyorum bunların hepsini yüzümde denemem imkânsız. Ama başkaları böyle yapmadığı için sosyal medya güvensiz bir yer haline aldı."



Sosyal medya fenomeni Eylül Öztürk'ten 'sosyal medya' itirafı - Resim : 2


Öztürk, "Sosyal medyadan bunaldığınız olur mu?" sorusuna da samimi bir yanıt vererek "Çok yıprandığım zamanlar oldu. Zor bir yer orası. Göz önünde olduğunuzda yaşadığınız her şeyi herkes bilir. Herkesin fikrini beyan ettiği bir yer. Bazen kendi kabuğuna çekilmek istiyorsun ama olmuyor. Bakıyorsun herkes seni konuşuyor. Ya da size biri bir şey söylediğinde sen de ona cevap vermek istiyorsun ama bu kez haklıyken haksız oluyorsun. Böyle yaşamak denetimli serbestlik gibi. Dışarıdan bakıldığında her şey güzel görünür ama kendi arkadaşlarım arasında şaka yaparken bile acaba ses kaydı mı aldı mı ya da ilerde bana karşı kullanırlar mı? diye düşünüyorum. Bir taraftan da bu benim işim. O yüzden bana zarar verecek insanlardan kendimi korumaya çalışıyorum. Çocuklarım olduktan sonra ödüm kopuyor. Yanlış bir şey yapacağım ya da insanlar benim söylediğim şeyleri yanlış bir noktaya çeker diye korkuyorum. Bu korkuyla yaşamaktan sıkıldım. Bununla ilgili terapi bile alıyorum." şeklinde konuştu.



Sosyal medya fenomeni Eylül Öztürk'ten 'sosyal medya' itirafı - Resim : 3