Süleyman Soylu Özışık kardeşlere suç duyurusunda bulunuyor

Sedat Peker'in kendisi ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında arabuluculuk yapan Hadi Özışık'ı ifşa etmesinin ardından Soylu'dan yanıt geldi. Soylu, Özışık kardeşler hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Süleyman Soylu Özışık kardeşlere suç duyurusunda bulunuyor

HALK TV'nin haberine göre Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Sedat Peker arasında bir gazetecinin arabuluculuk ettiği iddiasını gündeme getirmişti. Bunun üzerine Hadi Özışık Halk TV'ye yaptığı açıklamada "Görüşen şerefsizdir" ifadeleriyle iddiayı yalanlamıştı.

Özışık'ın iddiaları yalanlaması üzerine Sedat Peker sosyal medya hesabından Özışık ile yaptığı iki telefon görüşmesinin görüntü kayıtlarını paylaştı.

İŞTE O GÖRÜŞME!.. (HABER LİNKİ)

Paylaşılan görüntülerin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklama yaptı.

SuperHaber'den Cengiz Er'in haberine göre Soylu, Hadi Özışık ile Süleyman Özışık kardeşleri tanıdığını belirterek, "Yıllardır birlikte teşrik-i mesaide bulunduğumuz arkadaşlar bunlar, şaşkınım" dedi.

"Arabuluculuk" iddiasını yalanlayan Soylu, Süleyman Özışık ile yakın zamanda görüşmediğini ileri sürdü. Bakan, Hadi ve Süleyman Özışık hakkında yarın suç duyurusunda bulunacağını da belirtti. Sedat Peker ile hiç tanışmadığını söyledi. Arabuluculuk ziyaretinin yaşanmadığını ifade etti. 

Soylu iddiaya ilişkin, "Süleyman Özışık ile en son geçen yıl haziran ayında görüştüm, yakın zamanda Süleyman Özışık ile temasımız olmadı" ifadelerini kullandı.

Kendisine bir kumpas kurulduğunu da ileri süren Soylu sözlerine şöyle devam etti:

"Yakından tanıdığımız arkadaşlar ismimizi kullanarak bir mafya lideri ile bana tuzak ve tezgah kurdular. Yarın sabah Hadi Özışık ile Süleyman Özışık hakkında suç duyurusunda bulunacağım. PKK ille terör örgütleri ve çeteler ile bu kadar mücadele veriyoruz, keşke başıma bir şey gelseydi de bugünleri görmeseydim."

Kaynak: HALK TV