Taciz davasında Mehmet Ali Erbil'e hapis şoku!

Geçtiğimiz Ekim ayında sunucu Mehmet Ali Erbil ve fenomen Ece Ronay birlikte klip çekimi gerçekleştirmiş, ardından Erbil, klibinde oynadığı Ronay'a mesaj atmıştı.

Taciz davasında Mehmet Ali Erbil'e hapis şoku!

Sabah Gazetesi'nden Seda Nur Günaydın'ın haberine göre genç kadınla beraber uyuma teklifinde bulunan Erbil, iddiaya göre red cevabı alınca Ronay'a hakaret etmişti.

Fenomenin şikayeti sonrası başlatılan soruşturma kapsamında ise ünlü sunucuya 3 ayrı suçtan 8 yıl 10 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

TARAFLAR KARAR DURUŞMASINA GELMEDİ

İstanbul 67 Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davanın karar duruşması görüldü. Duruşmaya müşteki Ece Ronay ve sanık Mehmet Ali Erbil katılmazken, sanık Mehmet Ali Erbil'in avukatları mahkeme salonunda hazır bulundu.

SAVCI MÜTALAASINI TEKRARLADI

Duruşmada Cumhuriyet savcısı önceki celse açıkladığı mütalaasını tekrarladı. Mütalaada sanık hakkında "Tiktok görüntülerini yayınlıycam" şeklinde mesaj göndererek Ronay'ı tehdit ettiği gerekçesiyle davası açılmış olsa da daha önce sosyal medyada yayınlanmış bir görüntünün tekrar yayınlanacağına ilişkin beyanın tehdit suçunun yasal unsurlarını oluşturmaması nedeniyle sanığın 'Tehdit' suçundan beraati istendi. 'Zincirleme şekilde elektronik haberleşme aracılığıyla cinsel taciz' ve 'Sesli yazılı veya görüntülü bir iletiyle hakaret' suçlarındansa 7 yıl 3 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.

ÜNLÜ SUNUCUNUN AVUKATINDAN BERAAT TALEBİ

Ardından savunma yapan sanık avukatı, "Müvekkilim üzerine atılı suçları işlememiştir. Cinsel taciz iddiasıyla atılan mesajları müvekkilim göndermemiştir. Bu durum tanık beyanlarıyla ispatlanmıştır. Hakaret iddiasını kabul etmemekle birlikte karşılıklı hakaret söz konusu olduğundan bu suç da ortadan kalkmaktadır" diyerek ünlü sunucunun beraatine karar verilmesini istedi.

4 AY HAPİS VE 13 BİN LİRA PARA CEZASINA ÇARPTIRILDI

Duruşma sonu mahkeme davayı karara bağladı. Mahkeme, sanık Mehmet Ali Erbil'in 'Tehdit' suçundan beraatine karar verdi. Ancak sanık Erbil, 'Hakaret' suçundan 13 bin 100 lira para cezası ve 'Cinsel taciz' suçundan da 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.