Tarım Kredi Kooperatifleri'nde Ramazan kolisi el yakıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Fiyatları son derece uygun" dediği Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinde satılan ve içinde et, süt, peynir, zeytin gibi ürünler de olmayan Ramazan kolisi el yakıyor. İşte içinde et, süt, peynir dahi olmayan kolinin maliyeti...

Tarım Kredi Kooperatifleri'nde Ramazan kolisi el yakıyor

Sözcü Gazetesi'nden Zekeriya Albayrak'ın haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘’Fiyatları son derece uygun’’ dediği Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinde satılan ve içinde et, süt, peynir, zeytin gibi ürünler de olmayan Ramazan kolisinin fiyatı 449.90 liraya çıktı. Ramazan kolisi 2018’de 49 lira, 2022’de 169 lira; 2023’de ise 320 liraydı.



Tarım Kredi Kooperatifleri'nde Ramazan kolisi el yakıyor


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Tarım Kredi Kooperatifi mağazasından Ramazan Kolkisi aldı ve TBMM’ye getirdi. Gürer yaptığı açıklamada "Her yıl Tarım Kredi Kooperatifleri marketine gidip, Ramazan Kolisi alıyorum. İçinde aynı ürünler olan kolilere her yıl yüksek oranlı zam geliyor" dedi ve şunları söyledi:

"Bu kolilerin yanına yaklaşmak da artık cesaret istiyor. Cumhurbaşkanı fiyatların çok uygun olduğunu söylüyordu ama diyordu ama markete giren öyle olmadığını görüyor.

Kolilerin içinde et, süt, peynir, zeytin; et ya da sütten mamul ürünler de yok. Ramazan kolilerini hayırseverler alıp dağıtırdı, bu fiyatlarla artık o da zorlaştı. Ramazan pidesi de 15 lira oldu. Mutfaktaki yangın bacayı da sardı"

KOLİDE NE VAR?

449.90 liralık Tarım Kredi Kooperatif Marketindeki Ramazan Kolisinde şu ürünler bulunuyor:

* 2 adet hazır çorba

* 2 adet 500 gramlık makarna

* Yarım kilo tuz

* Yarım kilo çay

* 1 kilo kilo un

* 1 litre yağ

* 1 kilo kırmızı mercimek

* 1 kilo pirinç

* 1 kilo nohut

* 1 kilo şeker

* 1 kilo bulgur

* 830 gram salça