THODEX kripto para borsası vurgununda şok detaylar!

Türkiye'de aktif olarak kullanılan kripto para borsalarından Thodex son 24 saattir alım satımını durdurma kararı aldı. Yüz binlerce yatırımcı mağdur olurken, Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in yaklaşık 2 Milyar Dolarlık kripto varlıkla yurt dışına firar ettiği iddia edildi.

THODEX kripto para borsası vurgununda şok detaylar!

Sabah Gazetesi'nden Mustafa Sait Özkan ve Nazif Karaman'ın haberine göre İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı merkezi Kadıköy'de bulunan şirket ile ilgili Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından "nitelikli dolandırıcılık" ve "suç örgütü kurmak" suçundan re'sen soruşturma başlattı.

MAĞDURLAR İFADE VERECEK

Gerek İnstagram gerekse Twitter hesabını kapatarak kayıplara karışan Thodex'in kurucusu Fatih Özer'in 20 Nisan tarihinde İstanbul Havalimanı'ndan yurt dışına çıktığı tespit edildi. 

Özer'in 20 Nisan'da İstanbul Havalimanı'ndan Arnavutluk'un başkenti Tiran'a gittiği öğrenildi.

Son 24 içinde internet sistemlerini kapatarak yaklaşık 2 milyar dolarla (kripto varlık) Tayland'a gittiği kaçtığı iddia edilen Özer'in hakkında herhangi bir yakalama kararı bulunmadığı için 20 Nisan günü Tiran'a yaptığı seyahatte herhangi bir sıkıtı yaşamadığı öğrenildi.

ERASLAN: "GARİP OLAYLAR YAŞANIYOR"

SODİMER Başkanı Prof.Dr. Levent Eraslan, 'Garip olaylar' olarak değerlendirdiği Thodex mağduriyetinin altından dolandırıcılık çıkabileceğini belirtti.

Eraslan, şu açıklamaları yaptı:

"Türkiye'de aktif olarak kullanılmakta olan ve kısa bir süre önce de yatırımcılara 2 milyon adet Dogecoin dağıtma kararı alarak sesini duyurmayı başaran THODEX isimli Türkiye merkezli kripto para borsasında birtakım garip olaylar yaşanıyor. Sosyal medyada paylaşım yapan borsa kullanıcılarına göre THODEX, kullanıcılarını mağdur etmeye başlamış durumda. Özellikle de para çekmek isteyen kullanıcılar, hesaplarına hiçbir şekilde müdahale edemiyorlar."