'Tinder tecavüzcüsü' kurbanlarıyla mahkemede yüzleşti

Fransa'da Tinder'da tanıştığı kadınları fotoğraf çekimlerine davet edip cinsel saldırıda bulunmakla suçlanan 38 yaşındaki Salim Berrada'nın davası ülkede gündem oldu.

'Tinder tecavüzcüsü' kurbanlarıyla mahkemede yüzleşti

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre popüler arkadaşlık uygulaması Tinder'da fotoğraflarını çekme vaadiyle kandırdığı kadınlara tecavüz etmekle suçlanan Salim Berrada, kendisini suçlayan kadınlarla mahkemede yüzleşti.

Euronews'in haberine göre Fransa'da savcılar, 38 yaşındaki Berrada'yı 2015 ve 2016 yılları arasında kandırdığı 17 kadına tecavüz etmekle suçluyor.


'Tinder tecavüzcüsü' kurbanlarıyla mahkemede yüzleşti


İddianameye göre, "Tinder tecavüzcüsü" olarak adlandırılan Salim Berrada, Tinder'da tanıştığı kadınları fotoğraf çekimlerine davet etti ve buluşmalar sırasında kadınlara cinsel saldırıda bulundu.

Berrada, cinsel ilişkilerin tamamının rızaya dayalı olduğunu söylüyor.


 'Tinder tecavüzcüsü' kurbanlarıyla mahkemede yüzleşti - Resim : 2


Kadınlar mahkemeye yüzlerini kapatarak geldi.

Berrada'ya karşı birleşen kadınların tümü pazartesi günkü duruşmaya katılmadı. Avukatlarından biri, müvekkili için "buraya gelecek psikolojik güce sahip değil" dedi.

FOTOĞRAFÇILIKLA KADINLARI ETKİLEDİ

Savcılar, sanığın kadınları cezbetmek için fotoğrafçı ününü kullandığını iddia ediyor ve ofisinde yapılan incelemelerde ele geçirilen dosyalarda, titizlikle hazırlanmış bir strateji kullanarak, kadınlara fotoğraf seansı vaat ettiğini belirtiyor. 


'Tinder tecavüzcüsü' kurbanlarıyla mahkemede yüzleşti - Resim : 3


Aynı dosyalar, Berrada'nın hedef aldığı kadınları çekmek için onlara "eşsiz" ya da "ilham perisi" olduklarını söylediği anahtar kelimelerin listesini içeriyor.

Savcılara göre modellik seansları için gelen kadınlara hızlı bir sarhoşluk veren içki teklif edildi. Müfettişler, bu durumun içkilere kimyasal ilaç katıldığına işaret ettiğini söylüyor.

Kadınlar, içkilerin alınmasından sonra Berrada'nın tavırlarında ani bir değişiklik olduğunu ve itirazlarına rağmen kendilerini zorladığını anlattı.

Berrada ilk olarak 2016 yılında gözaltına alınmış ve iki buçuk yıl tutuklu kalmıştı. Daha sonra fotoğrafçı olarak çalışma yasağı getirilerek tahliye edilmişti. 

Yeni bir yasal şikayet dalgasının ardından geçtiğimiz Temmuz ayında tekrar hapse atıldı ve yine tecavüz ve cinsel saldırı ile suçlandı.