Tokyo Olimpiyatlarında Yasak Aşk Skandalı!

Türkiye Karate Milli takımının katıldığı 2020 yılı Tokyo Olimpiyatlarının Paris etabında takım oyuncuları arasında yaşanan yasak aşk gündeme bomba gibi oturdu.

Tokyo Olimpiyatlarında Yasak Aşk Skandalı!

Ocak 2020’de yaşanan olay o dönem olimpiyatlar nedeniyle kapatıldığını iddia eden karate milli takımı oyuncuları, Gençlik ve Spor Bakanlığı‘na dilekçe yazdı. Skandalda ismi geçen o dönem evli olan sporculardan Dilara Bozan Eltemur ve Ali Sofuoğlu ile aynı kadroda olmak istemediklerini belirtip iki oyuncunun takımdan çıkarılmasını istedi.

Tokyo Olimpiyatlarında Yasak Aşk Skandalı!

Medyatava.com’dan Çağdaş Ulus’un özel haberine göre olay şöyle yaşandı; karate milli takımında sayısız madalya kazanan milli oyuncu Dilara Bozan’ın oda arkadaşı Emine Korkmaz, Ocak 2020’de Paris’te yapılan müsabakalar sırasında bu yasak aşk skandalını ortaya çıkardı.

Milli takımda masöz olan ve Dilara Bozan‘ın oda arkadaşı Emine Korkmaz, Paris‘teki müsabakalar sırasında odasına döndüğünde odada Dilara Bozan ile yine milli takımda sayısız madalya almasıyla tanınan Ali Sofuoğlu ile uygunsuz bir halde yakaladı. Bu olayı milli takım yetkililerine bildirdi. Çünkü Dilara Bozan aynı takımda ter döken milli sporcu Erman Eltemur ile evliydi. Bozan’ın yasak aşk yaşadığı Sofuoğlu da o dönem milli takımda bulunan eski milli sporcu Gizem Sofuoğlu ile evliydi.

Tokyo Olimpiyatlarında Yasak Aşk Skandalı! - Resim : 2

Emine Korkmaz’ın şikayetiyle milli takım yönetimi yaşanan olayla ilgili toplantı yaptı. Olayı öğrenen milli takım oyuncuların baskısı artınca da yasak aşk yaşayan iki sporcu için gereken ceza için söz verildi.

Skandal sonrası boşandı

Skandaldan bir ay sonra da Dilara Bozan ile Erman Eltemur şiddetli geçimsizlik gerekçesiyle boşandı. Bu skandaldan ise Erman Eltemur ve Gizem Sofuoğlu‘nun haberi dahi yoktu. Erman Eltemur ise aldatıldığını bu mayıs ayında öğrendi. Aynı dönem yasak aşkı öğrenen Gizem Sofuoğlu da Ali Sofuoğlu‘ndan Temmuz ayında boşandı.

Olay bakanlığa iletildi

Tokyo’ya bile götürülmeyeceği yetkililer tarından sporculara iletilen yasak aşkta ismi geçen iki isim ise sporculata söz verilmesine rağmen olimpiyatlara götürüldü. Türkiye Karate Federasyonu yasak aşk olayında ismi geçen Dilara Bozan ve Ali Sofuoğlu hakkında bir karar almadığı için de milli takım oyuncuları kazan kaldırdı. Durumu dilekçeler yazarak Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bildirdi. Soruşturma istendi. Sofuoğlu ve Bozan’ın takımda kalması halinde kendilerinin milli takımı bırakacaklarını belirtti.


Tokyo Olimpiyatlarında Yasak Aşk Skandalı! - Resim : 3


Kaynak:
 https://www.superkulup.com/tokyo-olimpiyatlarinda-yasak-ask-skandali-uygunsuz-halde-yakalandilar.html