Tokyo'da iki uçak pistte çarpıştı!..

Deprem felaketiyle sarsılan Japonya'da bugün de Tokyo Havalimanı'nda yangın paniği yaşanıyor.

Tokyo'da iki uçak pistte çarpıştı!..

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre Japonya'nın başkenti Tokyo'da havalimanda yangın paniği yetkilileri alarm durumuna geçirdi.

Tokyo'daki Haneda Havalimanı'ndan iniş yapan bir uçakta yangın çıktı. Uçağın iniş sırasında bir sahil güvenlik uçağıyla çarpıştığı ve alev topuna döndüğü bildirildi.

Pistte ilerleyen uçakta inişteki patlama sonrası çıkan yangının giderek büyümesi ve alevlerin uçağın pencerelerinden çıkması büyük paniğe yol açtı.

Kapatılan havalimanında tüm uçuşlar durduruldu.

5 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Japon Havayolları sözcüsü, Hokkaido'dan gelen uçaktaki 379 kişilik yolcu ve mürettabatın tamamının tahliye edildiğini açıkladı. 



 

 

Ancak yolcu uçağıyla çarpışan ve parçalanan sahil güvenlik uçağındaki 5 sahil güvenlik görevlisinin durumu da belli oldu.

Yaşananlardan hemen sonra Tokyo itfaiye ekipleri önce kayıp olarak açıklanan 5 sahil güvenlik görevlisinin bulunduğunu açıklamıştı.

Bulunan 5 kişinin sağlık durumuyla ilgili bir açıklama yapılmazken bir süre sonra ise bu kişilerin yaşamını yitirdiği duyuruldu.

Japon basını, deprem bölgesine yardım götürmekle görevli uçaktaki 6 kişi arasında bulunan pilotun son anda yaralı halde kaçmayı başardığını aktardı. 

Havalimanı kapatılırken itfaiye ekipleri yangını kontrol altına almaya çalışıyor.