TRENDYOL'UN BAŞKANI ÇAĞLAYAN ÇETİN, DEMET MUTLU TARAFINDAN İSTİFAYA MI ZORLANDI?

Her gün gündeme farklı bir olay ile gündeme gelen Trendyol'da grubun başkanı Çağlayan Çetin'in istifa etmeyi düşündüğü iddia edildi.

TRENDYOL'UN BAŞKANI ÇAĞLAYAN ÇETİN, DEMET MUTLU TARAFINDAN İSTİFAYA MI ZORLANDI?

GERGİNLİK NASIL BAŞLADI?

Geçtiğimiz günlerde iddialara göre şirket Ceo'su Demet Mutlu ile Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin'in arasının uzun bir süredir gergin olduğu ve bu yüzden Mutlu'nun şirket politikasından memnun olmadığı, artan şikayetler ve müşteri memnuniyetsizliği baş gösterirken Mutlu'nun istenilen verimi veremediğini düşündüğü ve krizlere geç müdahaleler ettiği için Çağlayan Çetin'i görevden almayı yakın çevresine dile getirdiği iddiası iş dünyasına bomba gibi düşmüştü.

MUTLU'YA YAKIN YÖNETİCİLER KİM?

İkili arasında iddialara göre gerginlik, Başkan Çağlayan Çetin'in şirket içinde Demet Mutlu'ya yakınlığı ile bilinen bir kaç üst düzey yöneticinin mevkisini değiştirmekle başladığı iddia edilmişti. Mutlu'ya yakın olduğu iddia edilen üst düzey bayan bir yöneticinin özellikle
grubun başkanı Çetin ile çalışmak istememesini Mutlu'ya defalarca dile getirmesi ve bunu öğrenen Çetin'in bu bayan yöneticinin mevkisini değiştirmesi sonucunda ikili arasında gerginliğin fişinin ateşlendiği iddia edildi.

MASLAK'TA EYLEM YAPTILAR

Trendyol hakkında yeni bir iddia gündeme geldi. İddialara göre geçtiğimiz günlerde Trendyol'un İstanbul Maslak'taki genel merkezi önünde toplanan yaklaşık iki yüz araçlı kurye, enflasyonunun çok altındaki yüzde 11'lik zammı protesto edip kontak kapatan araçlı kuryeler geçinebilecek ücret talep etmişlerdi.

ÇETİN İSTİFA EDECEK Mİ?

Şirket içinde yaşanan bu denli gerginlikte krizi yönetemediği iddia edilen Çağlayan Çetin'in Demet Mutlu tarafından istifaya sürükleyici konuşmalar yaptığı ve Çetin'in bir çok sorunun arka arkaya gelmesi sonucu görevinden istifa etmeyi düşündüğü iddia edildi.

DEMET MUTLU KRİZE EL ATTI

Yaşanan eylem krizine Demet Mutlu'nun el atması sonucu Trendyol kuryeleri derin bir nefes alarak eylemlerini sonlandırmışlardı.

Trendyol çalışanlarının yüzde 11'lik zam oranı yüzde 38,8'e yükseltildi. Buna göre bir araçlı kuryenin hakedişi aylık en az 12 bin 500 TL+KDV olacak.

ÇALIŞANLARA GARANTİ VERİLDİ

Ayrıca hiçbir çalışanın eyleme katıldığı için sözleşmesinin sonlandırılmayacağı konusunda garanti verilidiği öğrenildi.