Twitter, App Store’dan ayrılacak mı?

2022’nin en çok konuşulan isimlerinden birisi de Elon Musk. Bir süre önce Twitter’ı satın alan milyarder, platformda yapmış olduğu değişikliklerle ve açıklamalarla gündemden düşmüyor.

Twitter, App Store’dan ayrılacak mı?

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre Elon Musk ve Apple arasındaki sorunlar şimdilik giderilmiş görünüyor. Twitter’ı satın aldıktan sonra binlerce kişiyi işten çıkaran Musk, daha önce nefret söylemi gibi içeriklere sahip olan ve platformdan kaldırılmış hesapları da yeniden aktif hale getirmişti.

Musk’ın bu hamleleri büyük reklam verenlerin, Twitter’daki faaliyetlerini durdurmasıyla sonuçlanırken Apple da bir süre reklam harcamalarına ara vermişti.

Apple’ın bu kararına öfkelenen Musk, yaptığı paylaşımlarla Apple’a adeta savaş açmıştı. Ancak taraflar arasında şimdilik bir barış sağlanmış görünüyor.

APP STORE’DAN KALDIRILMAYACAK

Twitter’ın App Store’dan bile kaldırılma ihtimali olduğu konuşulurken, Musk bu defa da “Tim, bana Apple’ın bunu hiçbir zaman planlamadığını söyledi” ifadesini kullandı.

Apple ise henüz konuya dair herhangi bir açıklama yapmadı.

Musk, Apple’ın Twitter’daki reklamlarını kaldırdığını ve şirketin Twitter uygulamasını bir sebep göstermeden App Store’dan kaldırmakla tehdit ettiğini de iddia ederken bunlarla ilgili herhangi bir kanıt paylaşmamıştı.

Apple’ı hedef alan Musk, ABD merkezli teknoloji devini pazar gücünü kötüye kullanmakla suçlamış ve Apple’a ABD’de ifade özgürlüğünden nefret edip etmediği sorusunu yöneltmişti.

SPAM HESAPLAR KALDIRILIYOR

Bu arada Twitter’ın spam hesapları kaldırmaya başladığını açıklayan Musk, “Twitter, pek çok spam ve sahte hesabı kaldırmaya başladı. Yakında takipçi sayınızda düşüş görebilirsiniz” paylaşımı yaptı.

Musk, Twitter’ı satın alırken spam hesap konusuna dikkat çekmiş ve hatta platformun bu konuda yeteri kadar şeffaf olmadığını ileri sürerek 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasını da gerçi çekmişti.

İskoçya’da dijital eğitim merkezi CodeClan’in analizine göre, spam hesapların Twitter’dan kaldırılması halinde Musk da 13,5 milyon takipçisini kaybedebilir.