Ünlü oyuncu Cezmi Baskın'dan flaş haber!

Ünlü oyuncu Cezmi Baskın siyasete girme kararı aldı. Türkiye İşçi Partisi'ni (TİP) seçen ünlüler kervanına katıldı. Cezmi Baskın milletvekili adayı oldu.

Ünlü oyuncu Cezmi Baskın'dan flaş haber!

Oyuncu ve yönetmen Cezmi Baskın, Türkiye İşçi Partisi'ne (TİP) katıldı. Bizimkiler, Akasya Durağı, Kuzey Yıldızı İlk Aşk, Vizontele, Düttürü Dünya, Şevkat Yerimdar gibi yapımlarda rol alan tecrübeli oyuncu Cezmi Baskın'ın partiye katılımı TİP İstanbul İl Sözcüsü Melis Akyürek tarafından duyuruldu.

Akyürek, Twitter hesabından şunları kaydetti:

"Ülkemizin kıymetli sanatçılarından tiyatro emekçisi, oyuncu ve yönetmen Cezmi Baskın aramıza katılarak mücadelemize güç kattı. Eşit ve adil yarınları hep birlikte inşa edeceğiz. Hoş geldiniz!

CEZMİ BASKIN KİMDİR?

11 Mart 1949’da İstanbul’da doğdu. Tiyatroya Bakırköy Halk Evi'nde amatör olarak başladı. Daha sonra aynı tiyatroda stajyer oyuncu olarak çalıştı. İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden mezun oldu. Ayla Algan ve Beklan Algan'ın eğitmenliğini üstlendiği LCC Language and Culture Center'da tiyatro eğitimi aldı. Grup Oyuncuları, Ankara Sanat Tiyatrosu ve Devlet Tiyatrosu, İzmir Devlet Tiyatrosu ve Gökkuşağı Oyuncuları’nda yer aldı. Birçok oyunda rol aldı ve birçok oyun yönetti. ÇASOD (Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği) ve FIA (Uluslararası Aktörler Federasyonu) üyesi olan Baskın, bugüne kadar hiçbir reklam filminde rol almadı.

Usta sanatçı özellikle 1997 senesinden 2002 senesine kadar Bizimkiler dizisinde Ressam İbrikçi rolü ile tanındı. Beynelmilel filmindeki performansı ile çok sayıda ödüle layık görüldü. Hükümet Kadın, Devrimden Sonra, Vizontele, Beyaz Melek, Güneşi Gördüm, Neşeli Hayat, Organize İşler, O da Beni Seviyor, Düttürü Dünya, Kahpe Bizans, Gora gibi önemli yerli filmlerde önemli rollerde yer aldı. Son dönemlerde yer aldığı dizilerden Akasya Durağı ile de büyük sükse yakaladı. 2005 senesinden beridir Çisel Baskın ile evlidir.