Yakalanan holding sahibi çift İzmir'e getirildi

İzmir'de yüksek kar vaadiyle vurgun iddiası; holding patronu dahil 30 kişiye operasyon

Yakalanan holding sahibi çift İzmir'e getirildi

SEDAT OCAKÇI TSK'DAN İHRAÇ EDİLMİŞ

İzmir'de yüksek kar vaadiyle nitelikli dolandırıcılık suçundan hakkında gözaltı kararı verilen ve Adana'da eşiyle yurt dışına kaçma hazırlığındayken saklandığı evde yakalanan holding sahibi Sedat Ocakçı'yla ilgili detaylar ortaya çıktı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nde üsteğmen olarak görev yapan Ocakçı'nın, 2017 yılında Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında önce açığa alındığı, 2 yıl sonra da ihraç edildiği belirtildi.

KIBRIS'A KAÇMAK İÇİN HAZIRLIK YAPMIŞ

1 Ocak 2023'te Ocakçı Holding'i kurduğu belirtilen Sedat Ocakçı hakkında ilk olarak 1 Şubat 2024'te İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'ne şikayette bulunulduğu bildirildi. Şikayetin ardından Emniyet Müdürlüğü'nün talebi üzerine mahkemece Ocakçı hakkında yurt dışı çıkış yasağı getirildiği kaydedildi. Ocakçı'nın 2 Ocak'ta Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan eşiyle yurt dışına gitmeye çalıştığı ancak hakkında yurt dışı çıkış yasağını öğrenince Adana'ya geçip, eşyalı kiralık ev tuttuğu belirtildi. Sedat Ocakçı'nın Adana'ya gitmesindeki amacının, buradan da yasa dışı yollardan Kıbrıs'a gitmek olduğu öğrenildi. Öte yandan Ocakçı Holding bünyesinde 10 şirketin bulunduğu bildirildi.

SEDAT OCAKÇI VE EŞİNİN DE ARASINDA BULUNDUĞU 4 KİŞİ İZMİR'E GETİRİLDİ

İzmir'de yüksek kar vaadiyle nitelikli dolandırıcılık suçundan hakkında gözaltı kararı verilen ve Adana'da eşiyle yurt dışına kaçma hazırlığındayken saklandığı evde yakalanan holding sahibi Sedat Ocakçı ve eşinin de arasında bulunduğu 4 kişi İzmir'e getirildi. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçen 4 şüpheli, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

DHA