Yalakalara cevabımdır: "Kimseden icazet almam"

Sacit Aslan’ın yeni yazısı...

Son yıllarda oyuncu yalakalarının moda olmuş savunma tarzı:

— Ama o bir anne.

— O bir eş.

— Ama onun iki evladı var.

— Çok çalışıyor, çok yoruluyor.

— Hayır hayır onun estetiği yok.

— O bir melektir.

— Kimse bilmez, o çok fedakardır.

— Onun hiç günahı yok.

Daha bir sürü yeni laf üretir bu yalakalar. Ulan bizler ağaç kovuğundan mı çıktık, bizimkiler anne değil miydi, dağda bayırda mı yetiştik? Benim annem bütün kusurlarına rağmen gecesini gündüzüne kattı ve tüm yaşamını üç evladına adadı. Hayatı boyunca ne bir tek sigara içmişliği var ne de bir kadeh içki içmişliği ama sonunda üzüntüsünden Akciğer kanseri oldu göçüp gitti bu dünyadan.

Benim annem gibi bu ülkede milyonlarca kadın var ve çoluk çocuğuna belki çok daha fazlasıyla emek verip büyük yorgunluklar ve tüm maddi imkansızlıklar yaşadığı halde tek bir şikayetlerini duymayız ama yediği yanında yemediği ardında, hasbelkader milyon dolarların sahibi olmuş 10-15 zibidi yorgunluktan dem vurup bize had bildiriyor akıllarınca(!)

Elbette ben ve benim gibi insanlar da haklı olarak eleştiriyor bu gibileri. Patronlarının def-i hacetlerinin pembe renkte ve kokusuz olduğuna inanmış kadrolu yağdanlıkları da akılla ve vicdanla örtüşmeyen cevapları peş peşe sıralıyorlar.

Yani kısacası, bu gibilerden herhangi birinin anne ve eş olması söylediği her şeyi kabul etmemiz için gerekçe mi oluyor? 

Ben hakkımızı yiyenleri her zaman eleştirdim ve eleştireceğim. Toplum gerçeklerinden uzak fikirlerini alaycı bir üslupla ve dalga geçerek haklı bir zemine oturtmaya çalışanları da eleştiririm.

Bunun için hiç kimseden icazet almam.

Sacit ASLAN