Yeni bulunan hayvan fosili bilim tarihini altüst etti!

Hindistan'da bulunan ve ilkel hayvan "Dickinsonia tenuis"a ait bir fosil olduğu söylenen şey, çürümüş bir arı kovanının bıraktığı iz çıktı.

Yeni bulunan hayvan fosili bilim tarihini altüst etti!

IndependentTürkçe'nin haberine göre 550 milyon yıllık nadir bir yaşam formuna dair 2020'de yapılan sansasyonel "fosil" keşfinde "yanlış kimlik tespiti vakası" yaşandığı, yeni bir araştırmada ortaya kondu.

Hindistan'ın Bhopal kentindeki Bhimbetka Kaya Sığınakları mağara sahasında bulunan "fosilin" ilkel hayvan Dickinsonia tenuis'a ait olduğu ilan edilmişti.

Fakat yakın zamanda Gondwana Research bilimsel dergisinde yayımlanan yeni araştırmada, bunun sadece yakın zamanda çürümüş bir "dev arı kovanının" izi olduğunu bulundu.

2020 tarihli keşif de aynı bilimsel dergide yayımlanmıştı.

Bu keşif, Dünya'da yaşamış en eski hayvanlardan biri olan Dickinsonia'nın; Hindistan, Avustralya, Güney Amerika, Afrika ve Antarktika'nın tek bir kara parçası olduğu zamanlarda Hindistan alt kıtasında bulunmasının kanıtı olarak geniş çapta haberleştirilmişti.

Önceki çalışmanın arkasındaki bilim insanları Hindistan'daki bulgunun eskiden Güney Avustralya'da bulunan bir Dickinsonia tenuis fosiline benzediğini de savunmuştu.

Böylece, süper kıta Gondvana'nın 550 milyon yıl önce birleşmiş olabileceği ve Dickinsonia'nın da benzer ılıman ve subtropikal enlemlerde mevcut olabileceği öne sürülmüştü.

Aralarında Florida Üniversitesi'nden isimlerin de bulunduğu en son araştırmanın arkasındaki bilim insanları "Bulgu, The New York Times, The Weather Channel ve bilimsel dergi Nature'ın yanı sıra birçok Hint gazetesinin dikkatini çekti" diyor.

Yeni makalede bilim insanları "Aralık 2022'de bölgeyi ziyaret ettik ve Dickisonia için kanıtların yetersiz olduğunu bulduk" diye yazıyor.


Yeni bulunan hayvan fosili bilim tarihini altüst etti!



Florida Üniversitesi'nden bilim insanları, 2020 tarihli keşiften bu yana nesnenin "önemli derecede çürüdüğünün görüldüğünü" de söyledi, ki bu bir fosil için "epey sıradışı" bir şey.

Dr. Meert, "Fosil kayadan soyuluyordu. Modern dev bal arısı kovanlarının çürümüş kısımlarını andırıyordu" ifadelerini kullandı.