YİNE BURAK SÖZÜBİR YİNE TEDBİR VE YASAK!

Temmuz ayı başında borsaya gelen E-Data Teknoloji tedbir ve yasaklara maruz kalıyor. İşlemlerin arkasında ise yine o isim çıkıyor...

YİNE BURAK SÖZÜBİR YİNE TEDBİR VE YASAK!

BorsaGündem'in haberine göre borsaya yeni gelen yatırımcıları tuzağa düşürme operasyonları her türlü önleyici tedbire rağmen devam ediyor. 6 liradan halka arz edilen ve Temmuz ayının ilk haftasında işleme açılan hisseler 3 hafta gibi kısa sürede yüzde yüzün üzerinde artış kaydederken, dünkü sert yükselişle birlikte 13.68 lira oldu.

Bu arada son dönemde birçok borsa operasyonuna ismi karıştığı öne sürülen Burak Sözübir, pay oranı yüzde 5’i aştığı için açıklama yapmak zorunda kaldı. Sözübir, 27 Temmuz tarihli açıklamasında hisse işleme açıldıktan o tarihe kadar yaptığı alımlarla payının yüzde 5.44 olduğunu açıkladı. 29 Temmuz’da ise 400 bin lot daha alım yaptığını açıklayarak şirketteki payını yüzde 6.33’e çıkardı.

Borsa İstanbul ise yeni tedbir ve yasakları devreye aldı.

EDATA payında mevcut "Açığa Satış Yasağına" ilave olarak "Kredili İşlem Yasağı" ve "Emir İptali, Miktar Azaltımı ve Fiyat Kötüleştirmenin Yasaklanması" önleyici tedbirleri uygulanacak.

BIST'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Borsa İstanbul A.Ş. Piyasalarında Uygulanacak Gözetim Tedbirleri Yönergesi'nin 5. ve 6. maddelerindeki hükümler çerçevesinde, Tedbir Yönetim Sistemi kapsamında piyasasında gerçekleşen işlemler nedeniyle E-Data Teknoloji Pazarlama A.Ş. (EDATA) payında 30/07/2021 tarihinden  itibaren 1 ay süreyle mevcut "Açığa Satış Yasağına" ilave  olarak "Kredili İşlem Yasağı " ve "Emir İptali, Miktar Azaltımı ve Fiyat Kötüleştirmenin Yasaklanması" önleyici tedbirleri uygulanacaktır.

Tedbirin uygulanacağı son tarih 27/08/2021'dir."

Burak Sözübir, daha önce sosyal medya üzerinden hisse pazarladığı için cezalandırılmış bir isim! SPK ve Borsa İstanbul’un tedbir ve yasaklarına rağmen hisselerde sert fiyat hareketlerine devam eden Burak Sözibir’in operasyon yaptığı öne sürülen hisselerin tamamında küçük yatırımcıların büyük mağduriyetler yaşadığı, bu yüzden de küçük yatırımcıların dikkatli olmaları öneriliyor!

Burak Sözübir’in bu operasyonda yalnız olmadığı, bir ekiple birlikte hareket ettiği ileri sürülüyor.

Kaynak: https://www.borsagundem.com/haber/e-data-hisselerine-dikkat-yine-burak-sozubir-yine-tedbir-ve-yasak/1589386