ZERRE KADAR UTANMANIZ, SIKILMANIZ KALMAMIŞ!

"... Hayatınızda bir gün olsun doğruyu söylediğinize şahit olursam dişimi kıracağım. Zerre kadar utanmanız sıkılmanız kalmamış."

Ne kadar ilginç bir ülkede yaşıyoruz.

Mevcut ev kiralarına nerdeyse %100 zam isteniyor yeni kiralanacak ev yok satıyor. 100 m2 bir ev bulsanız bile en az 3500-4000 TL depozit ve emlakçı komisyonu falan derken alıp başını alıp gidiyor masraflar.

Önümüz kış milyonlarca insanın faturalarını ödeyemediği için elektriği ve doğalgazı kesik.

Dolar ve Euro rekor kırıyor 100 TL’nin sadece adı var, alım gücü yerle yeksan olmuş.

Asgari ücretli ve emekli yaşam savaşı veriyor.

Döviz kurlarının son artışı ile her şeye gelecek zamlardan sonrası nasıl bir orta oyunu oynayacağımızı sadece Allah biliyor.

Yaşamanın tüm bu zorlukları Voyvoda’nın yağlı kazığı gibi karşımızda bize gireceği anı bekliyorken bilmem ne efendinin konseri ortalığı sallamış(!) Yok efendim bilet kuyruğu Kuruçeşme'den Bebek'e kadar uzamış!

Ulan yalanınız batsın siz de söylediğiniz bu yalanlarınızla birlikte batın.

Kuruçeşme-Bebek arasının yaklaşık 2 km olduğunu bilmiyormuş gibi böylesi kuyruklu bir yalanı nasıl söylüyorsunuz aklım almıyor.

Simit 2,5 TL, Beyaz Peynirin kilosu 59-70 TL, zeytinin kilosu 47-55 TL olduğu bir dönemde eski dönemlerin sahne artıkları, yalaka yapımcıların finanse ettiği veya bulduğu sponsorlar sayesinde konser verip biletleri şakşakçılarına bedava dağıtıp hayali bilet kuyrukları oluşturuyor.

Ulan hayatınızda bir gün olsun doğruyu söylediğinize şahit olursam dişimi kıracağım.

Zerre kadar utanmanız sıkılmanız kalmamış.

Kuldan utanmıyorsunuz biliyorum ama Allah'tan da mı korkmuyorsunuz?

Sacit ASLAN