Zerrin Tekindor tiyatro oyununda çılgına döndü

Oyuncu Zerrin Tekindor'un tek kişilik performans gösterdiği ödüllü oyunu 'Toz' ilgiyle izlenmeye devam ediyor.

Zerrin Tekindor tiyatro oyununda çılgına döndü

2021'de sahnelenmeye başlayan oyun, bu zamana dek 264 temsil yaptı. Murat Mahmutyazıcıoğlu'nun yazdığı, Hira Tekindor'un yönettiği kapalı gişe yoluna devam eden oyunun yakın zamandaki temsilinde sıra dışı bir olay yaşandı.

Tekindor, oyun sırasında kendisini uzun süre cep telefonuyla çeken kadına daha fazla kayıtsız kalamıyor ve oyunu kesip seyirciyle diyaloğa giriyor.

Tekindor'un oyunu kesip kadına kendisini çekmemesi gerektiğini söylemesinden bir diğer seyirci rahatsız oluyor ve bu durumu da gayet normalmiş gibi oyunun resmi sosyal medya hesabından şöyle yorumluyor: "Oyun sırasında 3. sıradaki kadınla diyolağa girdi. Hanımefendi çekmediğini söyledi. Görüyorum çekiyorsunuz diye konuşmasını sürdürdü. Bu nasıl seyirciye saygı anlamıyorum. Bunlar asla yaşanmayacak şeyler. Üstelik flaş patlar telefon çalar anlarım ama o kadar gereksiz bir diyalogtu ki benim başıma gelse salonu terk ederdim. O gerginlik bize de geçti. Hayranı olduğum sanatçının seyirciyle bu diyaloğunu hiç yakıştıramadım."

Tekindor da oyun sırasında kayıt yapılmasına değil de oyuncunun seyirciyi uyarmasına takılan kadına oldukça uzun bir cevap verdi:

SAYGIMDAN YAPTIM

Usta sanatçı, tiyatronun seyirciyle oyuncu arasında karşılıklı nefes alarak yapılan bir iletişim olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı: "Tek başına oynanan son derece konsantrasyon gerektiren bir oyunda, oyuncunun tam görebileceği noktaya oturup oradan çekim yapılmasını siz normal görüyorsanız, tiyatroya gidildiğinde ne yapılması gerektiğinin en önemli ve ilk kuralını bilmiyorsunuz demektir. Oradan kayıt yapıldığını görmemiş olsaydım durduk yere oyunu niçin durdurayım? Ayrıca hanımefendi 'Video çekmiyorum' demedi, 'Telefonun parlaklığı kapalı' dedi. Her oyunda çekenler oluyor, ben hep devam ediyorum ama gözümün önünde, en orta yerde video çekilirken, ben de oradan çekildiğimi görerek oynamaya çalıştığım zaman, oyunum yeterince kuvvetli olmayacaktır. Bu hisle oynamak çok zor ve diğer seyircilere en iyi performansımı sergilemek istediğim için de oyunu kesmek durumunda kaldım. Diğer seyircilere olan saygımdan yaptım yani... Sizin de buradan video çeken seyircinin savunmasını yapmanız gerçekten inanılır gibi değil. Siz seyirci olarak sağınızda solunuzda kayıt yapan birini görürseniz benden önce davranıp nazikçe bu seyirciyi uyarıp engellemeniz lazım. Seyirciye bakarak oynanan bir oyunda gözümün önünde cep telefonları kalkarsa ben o oyunu yine keseceğim. Dünyanın her yerinde oyuncular böyle bir saygısızlık yapıldığında oyunu kesebilirler. Ben orada kayıt altına alınarak oynamak zorunda değilim."


SABAH GAZETESİ'NDEN İLKER GEZİCİ'NİN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ