3.5 milyon aday YKS’de ter dökecek

2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) bugün, ikinci oturum olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) ile Yabancı Dil Testi (YDT) ise yarın yapılacak.

3.5 milyon aday YKS’de ter dökecek

Sabah Gazetesi'nden Ceyda Karaaslan'ın haberine göre 2023 YKS, ÖSYM'nin uyguladığı en geniş kapsamlı ve en yüksek katılımlı sınav olacak.

Sınav şu ana kadar lojistik olarak ÖSYM'nin bir hafta sonunda gerçekleştirdiği en büyük sınav organizasyonu. YKS, KKTC Lefkoşa dahil toplam 228 sınav merkezinde uygulanacak. ÖSYM, 2023 YKS'de bin 115 binada engelli aday ataması gerçekleştirdi.

Bu binalarda engel gruplarına göre oluşturulan tekli ve toplu salonlarda TYT'ye toplam 13 bin 513 engelli aday girecek.

AYT'ye 9 bin 528, YDT'ye ise bin 165 engelli aday katılacak. Bu yıl 22 sınav merkezinde ilk defa YKS yapılacak.

3 oturumda 1 milyondan fazla görevli işbaşında olacak.

ERDOĞAN BAŞARILAR DİLEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sevgili genç kardeşlerim... Cumartesi ve pazar günü gerçekleştirilecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) her birinize üstün başarılar diliyorum. Allah zihin açıklığı versin. Sınavınız şimdiden hayırlı olsun" dedi.

ÜST DÜZEY GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Sınav evraklarını taşıyan nakil araçlarının Ankara'dan sınav merkezlerinde muhafaza edileceği yere ulaşması ve sınav bitiminde sınav merkezlerinden Ankara'ya dönüşünün güvenliği, emniyet müdürlükleri ile jandarma komutanlıkları koordinesinde sağlanacak. Adaylar, detaylı aramadan sonra sınıflara alınacak.