41 ilde 'Narkoçelik-12' operasyonu: 268 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 41 ilde uyuşturucu madde imalatçılarına ve satıcılarına yönelik düzenlenen 'Narkoçelik-12' operasyonlarında, 856 kilo uyuşturucu madde ile 795 bin uyuşturucu hap ele geçirildiğini ve 268 sokak satıcısının yakalandığını duyurdu.

41 ilde 'Narkoçelik-12' operasyonu: 268 gözaltı

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde il emniyet müdürlüklerince; 558 ekip, 1635 personel ve 44 narkotik dedektör köpeğinin katılımıyla Gaziantep, Nevşehir, İzmir, Mersin, İstanbul, Kayseri, Adana, Şanlıurfa, Bursa, Antalya, Osmaniye, Bitlis, Denizli, Kocaeli, Konya, Kırklareli, Edirne, Eskişehir, Van, Tekirdağ, Çorum, Ankara, Elazığ, Hatay, Muş, Samsun, Diyarbakır, Bolu, Amasya, Kars, Zonguldak, Malatya, Sakarya, Aydın, Bingöl, Çanakkale, Isparta, Kütahya, Muğla, Tokat ve Karabük olmak üzere 41 ilde 'Narkoçelik-12' operasyonları düzenlendi. Operasyonlarda; 856 kilo uyuşturucu madde ve 795 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi, 268 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı" dedi.

Operasyonu gerçekleştiren polis ekiplerini tebrik eden Yerlikaya, "Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle. Aziz milletimizin bilmesini isterim ki gençlerimizi ve geleceğimizi zehirleyen uyuşturucu tacirlerine göz açtırmayacağız. Her an enselerindeyiz. Bizden kaçamayacaklar" ifadelerini kullandı.

DHA