Adana ve İstanbul'da 15 milyon liralık kaçak sigara operasyonu!

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Adana ve İstanbul'da gerçekleştirilen operasyonlarda, piyasa değeri 15 milyon TL ve kaçak olan 20 milyon boş makaron ile 10 ton sigara filtresi ele geçirildi.

Adana ve İstanbul'da 15 milyon liralık kaçak sigara operasyonu!

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Ticaret Bakanlığı Tütün ve Tütün Mamulleri Kaçakçılığıyla Mücadele Özel Ekibi ile Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin birlikte gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında, Adana Seyhan’daki tütün firması takibe alındı.

Denetim için firmaya giden ekipler, bu sırada dorseye makaron kutularının yüklendiğini fark etti.

Kutuları inceleyen ekipler, üzerlerindeki bandrollerin geçersiz olduğunu tespit etti.

Savcılıktan alınan arama kararını takiben firmanın deposunda ve araçta yapılan aramalarda, 12 milyon 20 bin 400 boş makaron ve 10 ton sigara filtresi ele geçirildi.

Ayrıca aynı yerleşkeden hareket eden makaron yüklü TIR, Mersin ve İstanbul’daki gümrük muhafaza müdürlüklerinin koordinasyonuyla iki taraftan takibe alındı.


Adana ve İstanbul'da 15 milyon liralık kaçak sigara operasyonu!


Makaronun İstanbul Esenyurt’ta bulunan tütün firmasının iş yerine indirildiği belirlendi.

İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, iş yerine operasyon düzenledi. Toplam 8 milyon boş makaron ele geçirildi. Makaron ve sigara filtresinin yaklaşık 15 milyon TL değerinde olduğu belirlendi.

Soruşturmalar Adana ve Büyükçekmece cumhuriyet başsavcılıklarınca sürdürülüyor. 

DHA (Demirören Haber Ajansı)