Ahmet Uğurlu hayatını kaybetti

'Tabutta Rövaşata', 'Behzat Ç.: Bir Ankara Polisiyesi' ve 'Eşref Saati' gibi unutulmaz yapımlarda rol alan ünlü sinema ve tiyatro sanatçısı Ahmet Uğurlu hayatını kaybetti.

Ahmet Uğurlu hayatını kaybetti

Son alarak 2012-2013 yılları arasında TRT 1'de yayınlanan 'Yol Ayrımı' adlı dizi ile ekranlara gelen yılların ünlü sanatçısı Ahmet Uğurlu, hayatını kaybetti.


Ahmet Uğurlu hayatını kaybetti


Uğurlu'nun vefat haberini, meslektaşı Zafer Algöz sosyal medya sayfa sayfasından yaptığı paylaşımla duyurdu...


Ahmet Uğurlu hayatını kaybetti - Resim : 2

AHMET UĞURLU KİMDİR?

1952 yılında Konya'da dünyaya gelen Ahmet Uğurlu, Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. Birçok tiyatro oyununda ve sinema filminde rol alan Ahmet Uğurlu, 'Tabutta Rövaşata' filmindeki performansıyla tanındı.

'Tabutta Rövaşata'daki performansıyla 33. Altın Portakal Film Festivali başta olmak üzere, 1997 Selanik Film Festivali,  9. Ankara Uluslararası Film Festivali, Türk Eleştirmenleri Birliği tarafından da 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülüne layık görüldü

'Eşref Saati' ve 'Döngel Kârhanesi' gibi yapımlarda da yer alan Uğurlu, son olarak 'Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi' dizisinde rol aldı.

Usta senarist ve yazar Necef Uğurlu'nun eşi olan Ahmet Uğurlu, kendisi gibi oyuncu olan Mustafa Uğurlu'nun da ağabeyiydi.


Sacitaslan.com olarak Ahmet Uğurlu beyefendiye Allah'tan rahmet; kederli ailesi ve tüm sevenlerine de başsağlığı dileriz...