Altın fiyatları rekor kırmayı sürdürüyor

Altın fiyatları, zayıf dolardan ve Fed'in yakın zamanda faiz artışlarını durduracağı beklentilerinden destek alarak yükseldi. Ons altın 2 ayın zirvesini görürken gram altın rekor kırdı.

Altın fiyatları rekor kırmayı sürdürüyor

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre altın fiyatlarında yaşanan yükseliş bugün de devam etti. Ons altın son 2 ayın zirvesine yükselirken gram altında sabah saatlerinde bir rekor daha kırıldı.

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) şahin politikalarının sona yaklaştığı beklentilerinin artması ve yumuşak iniş senaryolarının güçlenmesi doları baskılarken bu durum altın fiyatlarının yükselmesine sebep oldu.

FED KARARI BEKLENİYOR

Yatırımcılar Fed’in politika faizini temmuzda 25 baz puan artıracağını ancak sonrasında faiz artırımına gitmeyeceğini tahmin ederken doları başlıca altı para birimine karşı ölçen dolar endeksi yüzde 0,16 düşüşle 100,1 seviyesine geriledi.

Gelecek hafta yapılacak Fed toplantısının karar metninden alınacak sinyaller ve Fed Başkanı Jerome Powell’ın açıklamaları piyasaların yönü üzerinde etkili olacak.

ALTIN PİYASASINDA SON DURUM

Bu gelişmelerin etkisiyle ons altın bu sabah yüzde 0,1 artışla 1987 dolara kadar yükselerek 17 Mayıs’tan bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Dolar endeksindeki geri çekilme ons fiyatının yükselmesine neden oldu. Dolar/TL kurundaki hareketin ve ons altın fiyatlarındaki yükselişin etkisiyle gram altın 1719 TL’ye ulaşarak rekor tazeledi.

Saat 11 itibariyle ons altın 1985 dolardan işlem gördü. Gram altın 1713 TL’den, çeyrek altın 2 bin 882 TL’den, Cumhuriyet altını da 11 bin 476 TL’den satıldı.