Apple, Twitter reklamlarını durduruyor!

İşten çıkarmalar ve mavi tik sorunu nedeniyle Twitter, yaşanan güven kaybı ile gündeme geldi. Apple, Twitter reklamlarını durduruyor.

Apple, Twitter reklamlarını durduruyor!

ShiftDelete'ten Yiğit Ali Demir'in haberine göre Elon Musk, sahte hesapların aldığı mavi tik sorunuyla uğraşırken büyük şirketlerden yeni bir açıklama geldi. Yayınlanan rapora göre Apple, Twitter reklamlarını durduruyor.

Omnicom, müşterilerine Twitter’da marka güvenliği riskine neden olacak bir istikrarsızlık durumunda olduğunu açıkladı. Şirket, “Twitter – Devam Eden Marka Güvenliği Endişeleri” başlıklı not ile müşterilerine platformdaki reklamları kısa vadede duraklatmalarını tavsiye etti.

Gönderilen e-posta içeriğinde, “Müşterilerimizin marka güvenliğine yönelik riskin, çoğu kişinin kabul edilemez bulabileceği bir düzeye keskin bir şekilde yükseldiğine dair kanıtlar mevcut. Twitter’ın bu sorunların süreç içerisinde operasyonları, ürünleri, marka güvenliğini ve platformdaki müşteri yatırımını hiçbir şekilde etkilemeyeceğine dair bize telkinde bulundu. Ancak şirket bu konuda çalışanların kişilerin çoğunu işten çıkardı ve güven kaybı yaşattı.” ifadeleri yer alıyor.

İlk olarak otomobil firmaları reklamlarını durduracaklarını açıklamıştı. En önemli gelir kaynağı reklamlar olan Twitter, mavi tik sorunununu çözüme kavuşturamadan yeni bir kriz ile karşı karşıya kaldı.

Elon Musk geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, “Twitter, tüm zamanlarındaki en yüksek kullanıma sahip. Umarım sunucular yanmaz.” ifadelerine yer verdi.

Bir süredir tartışma yaratan konular ile gündeme gelen Twitter’ın popülaritesi hızla düşmeye başladı.

Kullanıcılar, Twitter’daki güven sorununun ortaya çıkmasıyla birlikte farklı platformlara yöneliyor.