Ayşenur Arslan serbest bırakıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan gazeteci Ayşenur Arslan savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Ayşenur Arslan serbest bırakıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, "2 Ekim tarihinde Halk Tv isimli kanalda yayınlanan bir programda Ayşenur Arslan'nın 1 Ekim tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü önünde bölücü terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen saldırıya yönelik  sarfettiği sözlere ilişkin 'Terör örgütü propagandası yapma' ve 'Suçu ve suçluyu övme' suçlarından soruşturma başlatılmıştır" denildi.

Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen Arslan, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Sarıyer’deki evinde gözaltına alındı.

Arslan polis eşliğinde Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. Arslan savcılıkta verdiği ifadenin ardından serbest bırakıldı.


Ayşenur Arslan serbest bırakıldı


"SÖZLERİM YANLIŞ ANLAŞILMIŞTIR"

Ayşenur Arslan yaklaşık 1 saat süren savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Savcılık ifadesinde Arslan'ın, 11 yıldır moderatörlük yaptığını belirterek, "2 Ekim günü yayınlanan bölümde yapmış olduğum konuşmanın içerisinde ki sözlerimin yanlış anlaşıldığını düşünüyorum. Cümlelerim gelinen noktada her ne kadar maksadını aşmış olsa da kast ettiğim ve işaret etmek istediğim nokta şu idi. Görevine yeni başlayan İçişleri bakanının son zamanlarda koordinesinde üst üste gerçekleştirilen ve suç örgütlerine ağır darbeler vuran operasyonlar sonrasında kendisine yönelik bir mesaj olabilir düşüncesi bende hasıl oldu.

Zira son zamanlarda uyuşturucu tacirlerine ve çıkar amaçlı suç örgütlerine gerçekleştirilen çok sayıda operasyon oldu. Eylemin gerçekleştirilme biçimini düşünerek 'Acaba bir takım suç odakları benzetme yaparak emniyet teşkilatına ve İçişleri Bakanlığı'na sindirme maksatlı mesaj veriyor olabilir' diye düşündüm. Ne Programda ne de şu an ifadem esnasında terörü güzellerini ya da meşru gösterecek bir ibare kullanmam söz konusu olamaz. Meydana gelen eylemi programda olduğum gibi burada da lanetliyorum. Yukarıda söz ettiğim gibi güvenlik bürokrasisin son zamanlarda başarılı şekilde sürdürdüğü politikasına yönelik bir takım güçlerin terör örgütü kılığına bürünerek mesaj vermiş olabileceği ihtimalini sorgulamak istedim.

Sıklıkla tereddüt etmeden terör örgütü olarak nitelendirdiğim PKK dahil hiçbir terör örgütünün propagandasını yapmam mümkün değildir. Sözlerim yanlış anlaşılmıştır. Suçlamaları kabul etmiyorum" dediği öğrenildi.

DHA