Azra Kohen, Başak Sayan'a icra takibi başlattı

İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'ne açılan davaya göre; Başak Sayan'ın "Bağlanma Korkusu"kitabı 2011'de yayımlandı.

Azra Kohen, Başak Sayan'a icra takibi başlattı

Sabah Gazetesi'nden Deniz Yusufoğlu'nun haberine göre Azra Kohen'in üçlemesinin ilk kitabı "Fi" ise 2013'te çıktı. "Fi", diziye uyarlandı. dizinin seyirciyle buluşmasından kısa süre sonra Instagram hesabından bir paylaşım yaparak "Fi"de kendi kitabından intihal yapıldığını öne sürdü. Azra Kohen de kitabı yayınlandıktan 4 yıl sonra Başak Sayan'ın kötü niyetli olarak bu iddiayı ortaya attığını öne sürerek 1.5 milyon liralık manevi tazminat davası açmıştı.

DAVA 3 YIL SÜRDÜ

Azra Kohen, açtığı davada iki kitap arasında intihal olup olmadığının tespitini talep etti.

Dilekçede, Kohen'in kitabı 2010 yılından önce yazdığı ve buna ilişkin bilgisayar kayıtlarının incelenmesi istendi. Başak Sayan'ın avukatı ise kitapta geçen kahramanlar, olay kurgusu ve anlatılmak istenen konunun okurların dikkatinden kaçamayacak şekilde benzer olduğunu belirterek davanın reddini istedi. İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'nde 3 yıldır devam eden davanın karar duruşmasında mahkeme Kohen'i haklı bulmuştu.

KOHEN KAZANMIŞTI

Mahkeme, "Fi"nin Başak Sayan'ın "Bağlanma Korkusu" kitabından intihal olmadığına karar vermişti. Azra Kohen'i haklı bulan mahkeme ayrıca 150 bin lira manevi tazminatın 3 yıllık faiziyle birlikte Başak Sayan'dan alınarak ünlü yazara ödenmesine karar vermişti.

İCRA TAKİBİ BAŞLATTI

Geçtiğimiz yıl 150 bin liralık tazminatı kazanan yazar Azra Kohen kazanmıştı.

Başak Sayan, tazminatı ödemeyince icralık oldu. Kohen, Başak Sayan'a icra takibi başlattı.